SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Şarkın kınına girmeyen kılıcı Türkiye

Şarkın kınına girmeyen kılıcı Türkiye

28 Ocak 2018 Pazar - 06:50








Yaşadığımız yerkürede, yani dünyada 200 civarında devlet var. Bu devletlerin durumları yani adı sanı duyulması, onların (güçlü mü, değil mi) oldukları şu üç konuya bakarak anlaşılır; siyasi gücü, iktisadi yani ekonomik gücü ve askeri gücü nedir? Bu konunun anlam ve önemini hepimiz biliyoruz.

Türkiyemiz, eski dünya kıtalarının (Asya, Avrupa, Afrika) birbirlerine en çok yaklaştığı yerde bulunan bir ülkedir. Malum; ülkemiz topraklarının büyük bir bölümü Asya (Anadolu) kıtasında, diğer bir kısmı da Avrupa (Trakya) kıtasında yer almaktadır. Denizlerimizi ve boğazlarımızı da hesaba kattığımızda, ülkemiz stratejik bir konumdadır. Böylesine stratejik bir konumda bulunan Türkiyemizin daima güçlü olmaktan başka şansı yoktur. Yani güçlü olmak durumundayız, bu olmazsa olmazımızdır…

Türkiyemiz stratejik olarak oldukça önemli ve kritik bir fay hattında bulunduğuna göre her türlü depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve korunması gerektiğinin de hepimiz farkında ve de bilincindeyiz ve de olmalıyız… A.Hikmet Müftüoğlu’ndan: Sen şarkın kınına girmeyen kılıcısın. Dövüle dövüle tavlanır, vurula vurula kırılırsın. Gene her parçanda bir kıvılcım, her kıvılcımda şimşek çakar. Ne yüksek bir kuvvetin, ne bitmez tükenmez bir feyzin var ey Türk!...

Napolyon; “Türkler öldürülebilir, lakin yenilmezler” demiştir. Değerli okucularımız; vatan topraklarımız, konumu itibarıyla, üzerinde yaşadığımız bizleri hep mücadeleye itmiştir. Bu nedenle de savaşçı bir millet olarak tarih boyunca kendi varlığımızı korumak zorunda kalmışızdır. Kendimize olan güvenimiz ve sonsuz imanımızdır ki; en güç şartlar altında bile üstün zaferler kazanmışızdır. Bizler cesaret ve verimlilik kaynağıyız. Uygarlık alanında ışık saçıcı, insanlık tarihi için de haysiyet ve şeref sembolüyüz. Tarih boyunca soylu varlığımızı parçalamak ve yok etmek isteyenler hep var olmuştur. Lakin yakın tarihimiz, Kurtuluş Savaşı tüm dünya milletlerine örnek olmuştur ve bunu bilmeyen de yoktur.

Bugün Afrin’de olmamızın sebebi nedir dersiniz!... Elbette ki vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü ve de bekası için… Üzerinde doğup büyüdüğümüz, gelenek ve göreneklerimizin, anılarımız ve alışkanlıklarımızın beşiği olan bu vatan bizim en değerli ve de aziz varlığımızdır. Bugün bunun mücadelesini veriyoruz, sonsuza dek var olmanın mücadelesini veriyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap