SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ŞAMPİYONLUK VADETTİLER KÜME OYNATTILAR

ŞAMPİYONLUK VADETTİLER KÜME OYNATTILAR

05 Temmuz 2018 Perşembe - 09:30








Körler sağırlar birbirini ağırlar misali birbirlerini akladılar. Kulübün parasıyla hava attılar. Siz bilmezsiniz biz biliriz dediler. 2.Lig’deki gibi lejyoner takımı kurdular. İçi geçmiş oyuncularla şampiyonluk teranesi ile kulübü futbolcu doldurdular. El alemin iki verdiği yerde bunlar beş verdiler. Aldıkları oyuncuları alırken de satarken de dünyada eşi görülmemiş bir uygulama ile para vererek gönderdiler.

Bazılarını büyütüp besleyip rakiplere verdiler. Siz bilemezsiniz kar ettiklerini söylediler. Ama hep dediler. Ama hep dediler. Trabzonspor’u ödenmeyecek borç batağına soktular. Hiçbir şey vermediler. Ama verilmeyecek hesabımız da yoktur dediler. O pişkinliği gösterdiler. Bir Ersun Yanal’ın peşine 4 dönem takıldılar. Rakipleri Trabzon’a gelip de orta sahayı geçip bir de korner atarlarsa kendilerini galip ilan ettikleri Avni Aker’de 3 yedirdiler, 5 yedirdiler, 7 yedirdiler. Sonra da o güzelim futbol mabedini yerle bir ettirdiler. Sevenlerinin boyunlarını hep öne eğdirdiler. Sıra dışı olan Trabzonspor takımını sıradanlaştırdılar. Şampiyonluk vadettiler, takımı kümeye oynattılar. Ama hiç utanmadılar, utandırdılar. 10 yılda 6 resmi lig şampiyonu olan Trabzonspor’u 34 yıl şampiyonluğa hasret ettiler.

Şampiyonluğu göğüslerken ceplerinden yönetilen o ulvi takımı parasıyla rezil ettiler. Trabzonspor'un gittiği yerlerde 'Trabzon kümeye!' diye bağırttılar. Yetmedi eleştirildiklerinde de kafa tuttular. Asarız, keseriz dediler. Dediler de dediler. Sonunda kulübü batırdılar. Adeta kulübün tapusunu futbolculara verdiler.

Eskiden cepten ödenen paraların dahi hesabı sorulurken gidenleri aklayarak yolladılar. Tüm bunlar yaşanırken divanı da karyolası da adeta Trabzon da uyudu. Dur bakalım diyenlerin sayısı bir elin parmağını dahi aşmadı. İş işten geçince iş pirincin taşını ayıklamaya kaldı.

Şimdi gelelim sade de... Bazı felaketler insanları sonunda selamete erdirir sözünden yola çıkarsak bakın beyler, önünüzde 10 yılda 6 resmi Türkiye şampiyonluğu şablonu var. Şablonun adı da özüne dönmektir. Değerine değer vermektir. Onlara güven vermek, güveninde samimi olmaktır. İçi geçmiş isimlerle çöplükten top toplamayı bırakıp Yusufların çoğalmasında ısrarcı olarak 30’luklarla değil de alınacak oyuncularda Okay kriteri aramaktır.


Pansuman tedavi değil gerçeğe neşter vurulmalıdır. Yönetilen değil yöneten olunmaktır. Son sözüm ben Trabzonlu gence bugün değil dünden inananlardan birisiyim. Efsanelerle büyüdüm. Sanırım 1994 yılında Şenol Güneş hocanın basın toplantılarında bu konuyu hep gündeme getirdim. Gidiş yanlış, dedim. Çözüm öze dönmekte aranmalıdır, dedim. Şenol hoca da 'bana verilen raporda Trabzon’da artık eskisi gibi oyuncu yetişmiyor raporu verdiler' diye cevap veriyordu. Ben de tersini söylüyordum. Sonra Yusuflar, Abdülkadirler Avrupa markası oldu. Daha niceleri hem bölgede hem Trabzon’da var. Yeter ki güvenmede samimi ol. Zorunluluktan da olsa gerçeğinizle bir kez daha kucaklaşın. Cesur olun, bunu yaparken de yarışmacı takım hüviyetinden asla taviz vermeyin

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap