SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Şampiyon olacaksan!..

Şampiyon olacaksan!..

29 Kasım 2017 Çarşamba - 08:00








Bir takımın şampiyonluk hedefin varsa veya küme düşme potasından uzaklaşmak istiyorsa ligde oynadığı bazı maçlar kırılma maçları sınıfında yer alır.

Çaykur Rizespor’un Eskişehir deplasmanında verdiği sınavda ligde kırılma maçlarından biriydi ancak, tam üç puanı aldım derken son iki dakika içinde yediği basit bir gol ile zirveye tutunma adına çok önemli iki puanı bırakmak zorunda kaldı.

Bir takım şampiyon olacaksa bu ligde iyi bir seri yakalaması gerekiyor. Biz bu fırsatı bu maçta kaçırdık..

Bir takım şampiyon olacaksa futbolda 1-0’ı çok iyi oynaması gerekiyor.

Bir takım şampiyon olacaksa üst üste oynadığı Adanaspor ve Eskişehirspor deplasman maçlarında olduğu gibi taç atışından gelen topu kalende gol olarak görmeyeceksin.


Bir takım şampiyon olacaksa öne geçtiğin maçta kendi sahana çekilmeyeceksin, rakibe davetiye çıkarmayacaksın.

Bir takım şampiyon olacaksa 1-0’dan sonra bulduğu net gol pozisyonlarını değerlendireceksin, acımayacaksın.

Bir takım şampiyon olacaksa o takımın hocası elindeki en değerli, ligde en çok gol atan ve kontra toplarda rakibi yıpratan oyuncusu Samudio’yu kenara almayacak. Skor farka gittiği zaman ancak İstanbulspor maçında olduğu gibi tribünlere alkışlatmak için alacaksın.

Bir takım şampiyon olacaksa maçın son bölümünde 1-0 öndesin iki oyuncu değişikliği değil, son bölümde oyunu soğutma anlamında 3’üncü oyuncu değişikliğini de kullanacaksın, kısaca vakiti öldüreceksin, maçı orada bitireceksin.

Bir takım şampiyon olacaksa futbol şansıda yanında olacak. Bizde birçok maçta o da yok.


Bir takım şampiyon olacaksa stoperleri duran topta arada bir gol atacak, skora katkı verecek. Bizde tam tersi rakip takım stoperlerinden gol yedik, bizdeki Miloseviç, Ümit, Robin ve Saadane’den skora sıfır katkı geldi.

Bir takım şampiyon olacaksa elindeki iki adet 10 numaran goller ve asistler yapacak. Bizde Recep’in bir golü Lincoln’un ise ne asistti ne de golü bulunmuyor.

Bu seçenekleri çoğaltabiliriz... Çaykur Rizespor futbol takımı elindeki malzeme eşliğinde ilk devrenin sonuna kadar gidecek ve toplayacağı maksimum puanları toplamaya çalışacak.

Devre arasında Başkan Yardımcı, kendi tersanesinde bazı oyuncuları kızağa çekmek zorunda. Bu isimlerin yerine daha sağlam malzeme bakmalı. Buna kalafat ustası şimdilik dahil değil ama sezon sonu hedefi mutlak şampiyonluk olan bir takımda Çaykur Rizespor gemisinin patronu üçleyebilir! Son olarak bu geminin içinde yönetim, teknik heyet, futbolcu topluluğu olduğu gibi biz basın ve en önemlisi taraftarlarda bulunuyor. Özellikle iç saha maçında şampiyonluğa oynayan bir takımı toplam eski stat yanında bulunan köfteci Aydın’ın dükkânının çatı katından statta yer bulamadığı için Rizespor’un maçlarını seyreden taraftar sayısından daha az. Ben inanıyorum ki taraftarda üstüne düşen görevi yapacak, yeter ki takımda o ışığı görsün, o havayı yakalasın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap