SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sağlığın önemi

Sağlığın önemi

22 Ekim 2017 Pazar - 09:08








Sağlığımızın kıymetini ancak başımıza bir şey gelince anlıyoruz maalesef. Başımız ağrırsa kalbimiz orda atar, karnımız ağrırsa orda... Ama herhangi bir şikayetimiz yoksa sağlığımıza gerekli özeni göstermeyiz. Şahsen ben öyleyim. Bu durum oldukça üzücü ancak hepimiz bu konuya karşı biraz duyarlı olursak hastalıklarımızı çok daha kolay iyileştirebiliriz. Her insan zaman zaman hastalanır.

Hastalanmayan insan neredeyse yok gibidir. Ama önemli olan bu hastalıkların teşhisinin erken konularak hızlı bir şekilde tedavi edilebilmesidir. Erken teşhisin hayat kurtardığı uzmanlar tarafından sıkça tekrarlanan bir gerçektir. Bu nedenle henüz hastalanmadan rutin kontrollerimizi yaptırmamız gerekmektedir. Doktorlar bizim sağlıklı olmamız için vardır. Bu nedenle en ufak bir şikayetimiz olduğunda bir hekime danışarak bu şikayetimizin sebebini öğrenmemiz gerekir. Sağlık çok önemlidir ve kaybedildikten sonra kolay kolay geri gelmemektedir.

Belki geçici hastalıklar çok önemli değildir, onları bir şekilde atlatırız. Ama maalesef ki çok ciddi bir hastalığımız varsa bu hastalığı ihmal ettiğimiz için sonradan çok fazla üzülebiliriz. Bu nedenle rutin sağlık kontrollerini asla ihmal etmemek gerekir. Bu nedenle en azından sağlıklı yaşamak için kendimizde bir şeylere dikkat edebiliriz. Sağlıklı beslenerek, spor yaparak, sigara içmeyerek ve düzenli uyumak gibi tedbirleri alabiliriz.

Çünkü bize emanet olarak verilen bu vücuda iyi bakmak bizim görevimizdir. Sağlığımızı kaybederek üzülmemek için bedenimize iyi bakmalıyız. Çünkü bunu sadece biz yapabiliriz. Bu konuda insanın kendinden başka dostu yoktur. Sağlıkla kalın Mutlu hafta sonları.

Beğendim
4
Sevdim
2
Beğenmedim
4
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap