SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sağlığımız toprağa bağlı!

Sağlığımız toprağa bağlı!

08 Ocak 2018 Pazartesi - 05:35








Evet, yöremizin hazinesi fındık ve çaydaki kalite düşüklüğünün sebebi bulundu. Sebebini Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı. Bektaş, topraklarımızın sağlıklı olmadığını ve bu nedenle mahsullerin istenilen seviyede olmadığını söyledi.

Bektaş’la yaptığımız sohbette, hocamız yılllardan beri ekilip biçilen araziye dökülen ilaçların zamanla toprağı tükenme noktasına getirdiğine dikkat çekti.

Tükenme noktasına gelen toprakları tekrar canlandıralım ve eski haline getirilmeli ki sağlıklı günlere geri dönelim. Çünkü insan sağlığıyla toprağın güçlü bir bağlantısı var.

Bize türlü türlü nimeti veren toprak kendini yenilemediğinden ona iyi bakmalıyız.

İşte Prof. Dr. Bektaş’ın bu uyarıları dikkate alındığında eminim her şey eskisi gibi olacaktır. Bu konuda bakanlığı da uyaran Bektaş, topu bakan Fakıbaba’ya attı.


Organik tarım için denemeler... Organik tarım dünya liderlerinden olan Avustralya’da 200 taş ocağına sahip boral şirketinin bilim adamları 1997 yılında kayaç tozunun organik tarımdaki yararlarını bilimsel olarak ispatlamışlar. Bilim adamlarının birçok deneme çalışmasından sonra vardıkları sonuç, bazalt kayası başta olmak üzere mineral zenginliği için farklı kayaç karışımı önerilmektedir. Kayaç tozuna organik madde katıldığında verim artmaktadır. En üst düzeyde verim kayaç tozu, kompost ve çok az miktarda kimyasal gübre karışımıdır.

Sadece Karadeniz’in değil tüm ülkenin tarımını ilgilendiren bu reform uygulanmazsa bizleri çok daha kötü günlerin beklediğini belirten Osman hocamızın söylediklerine kulak kabartalım ve söylediklerini yabana atmayalım. Benden söylemesi...

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap