SON DAKİKA



Renkler

10 Şubat 2019 Pazar - 09:40








Günümüzde rengin tanımı hala yapılamamıştır.

Renkler hayatımızın her alanında vardır. Bütün bu karmaşık yapının içinde kendince bir düzeni olan renkler, güneş ışınlarının dünyamızı aydınlatması sayesinde tanıdığımız olgulardır. Renkleri hayatımızın her alanda kullanırız. Çevremizi renklerle süsler, renklerle anlamlandırırız.

Renkler hayatımızın değişmesine neden olur. Bazı renkler bizi mutlu eder, bazı renkler bizi hüzünlendirir. İnsan ve renk ilişkisi başka bir dünya olarak tanımlanabilir. Renklerin varlığı dünyamızın anlam ve değer kazanmasına yarar.Duygularımızı açığa vurur renkler.
Renk olmadan hayatımızda hiçbir eşyayı anlamlandıramayız. Renkler çevremizde birçok eşyanın değer kazanmasında önemli bir rol oynar. Hatta hayatımızdaki neredeyse bütün kurallar renkler sayesinde oluşur ve renklerle ifade edilmektedir.

Hayatımızın her aşamasında farklı bir renk olabilir. İnsanlar renklere anlam da yükleyebilir. Bu nedenle renkler hayatımızda belirleyici bir yerde durmaktadır. İnsanların zevkinin oluşmasında, hayat tarzının yansıtılmasında renklerden yararlanılmaktadır. Renkler her bilimsel hem de sosyal olarak insanların hayatında bulunmaktadır.Hatta insanların ruh durumlarını bile kullandığı renklerden tahmin edenler olsa da ben buna çok katılmıyorum.Siyah seven insanın hayatı hep olumsuz olmayacağı gibi pembe giyen insanın hayatı da hep olumlu olmaz.Renk tercihimiz ne olursa olsun renkler iyi ki var.
Mutlu hafta sonları...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap