SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Para ile karakter arasındaki ilişki

Para ile karakter arasındaki ilişki

28 Aralık 2018 Cuma - 14:55








Büyüklerimizin bir sözü vardır. Kişinin karakterinin ölçüsü parayla verdiği imtihandır derler. Asgari ücretin daha yeni 2020TL olduğu bir ülkede futbolcuların aldığı paralar bol sıfırlı rakamlarla ifade edilmektedir.

Kulüplerin bu popülist yaklaşımları bugün batık haline gelmesinin alt yapısını oluşturdu. Buna birde Futbol Federasyonun denetimsel olmayan yapısı Türk futbolunu bitirme noktasına getirdi.

Trabzonspor kendi özünü koruyarak yedi kez şampiyon oldu. Ne zaman ki açılım yaşamaya kendi özünden uzaklaşmaya başladı, işte bu anlayışta kulübün geleceğini ipotek altına aldı.

Trabzonspor’un hatalı teknik direktör tercihleri buna bağlı olarak transfer edilen futbolcular milyonlarca dolar zararın sebebi oldu.Ersun Yanal’ın aldıklarının yanında giderken hak etmeden emek ortaya koymadan halk arasında haram olsun dediği 10 milyon ve işe yaramaz futbolcuların transfer edilmesi onların da giderken bıraktığı zarar yetmediği gibi oğlunun menajerlik adı altında aldığı paralar büyük emeksiz kazancın karşılığı oldu.

Her ne kadar İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı davranış kabul görmese de Trabzonspor’un formasını giymiş evladı kabul edilen Tolunay Kafkas’ın hak etmeden aldığı 6 milyon tazminat emeksiz kazancın karşılığı idi. Rıza Çalımbay’da farklı bir davranış göstermedi. Oda emek vermediği dönemin parasını alırken bunu bir hak olduğunu söyledi.


Trabzon kimliği taşımasına karşın 5 milyon hak etmediği parayı alan Özer hurmacı ile dini inancını gerekçe gösterirken sakalını kesmeyen Aykut Demir’inde hak etmeden oynamadığı dönemler için aldığı 3 milyon tazminat helal mi haram mı tartışmasını beraberinde getirdi.

Birde Futbol ahlakını insanlık değerlerini bırakmayan kişiler vardı. Sadi Tekelioğlu her daim Trabzonsporlu olduğunu ortaya koymuş aza kanaat getiren adamlık duruşundan ödün vermeyen yapısıyla 2000 yılında görev yaparken 12.500tl alacağı için mahkemeye gitmeyecek kadar onurlu davranıyordu. Başkan Usta zamanında alt yapıda işine son verilen Tekelioğlu Trabzonspor’u tazminat için mahkemeye vermesini söylemelerine rağmen’’Bana yakışmaz. Ben gözümü Trabzonspor’da açtım onun sayesinde Sadi Tekelioğlu oldum’’.

Gelelim bugüne; karakterini, adamlığını takıma yansıtan paranın her şey olmadığını her daim ortaya koyan futbolun ahlaklı kişiliği olan Ünal Karaman’a

Karabükspor’da çalışırken 1,5 Milyon alacağının 1.300 binini kulübe bağışladı. Geri kalan 200 binini kulüp çalışanlarına dağıttı. Trabzonspor’da 150 bin lira aylığa çalışıyor. Trabzonspor’da para konuşmam diyor. Örnek oluyor. Ama ne çare Futbolda emeksiz para kazanan kişilerin hala piyasa yaptığı bir ligde; ülkemizin üçüncü lig gibi yere düşürülmesine şaşırmamak gerek.

Türk futbolu para ile karakter arasındaki ilişkiyi yaşıyor. Futbol federasyonu görevine son verilen futbolcu, antrenörlerin hak etmedikleri paraları almalarına çanak tutmak yerine önüne geçerek engellemelidir. Bu ülke de işe gitmeden kim para kazanabiliyor.


Emek vermeden tazminat adı altında alınan haksız paraların helal mi? haram mı? Olduğu konusunda Diyanet işleri başkanlığının fetvasına ihtiyaç var. Milli Piyangonun haram olduğunu söyleyen bu kurum acaba emeksiz, çalışılmayan iş için alınan para hakkında ne düşünüyor?

Türk futbolu para ile karakter arasında bir imtihandan geçiyor.

Geleceğimizin hak ettiğimiz yerde olmasını istiyorsak önce futbolda ahlaklı ve Türk toplumunun değerleriyle yaşayan insanlara fırsat vermeliyiz.

Yoksa emek hırsızlarının eline kalırız…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap