SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ozan Arif'in ardından…

Ozan Arif'in ardından…

23 Şubat 2019 Cumartesi - 09:21








Ölüm denilen, “kimine sıra sıra, kimine ara sıra” hesabıyla gelen gerçek önce; “Ellerin yurdunda çiçek açarken Bizim İl’e kar geliyor gardaşım. Bu hududu kimler çizmiş gönlüme?  Dar geliyor, dar geliyor gardaşım” diyen Abdurrahim Karakoç ile şiir tadında ruhumuzu titreten gerçeğin tellerine dokunmuştu. Sonra; “Yalan dünya işte senden,  Aha geldim, gidiyorum. Kalanlara selam benden, Aha geldim, gidiyorum” diye seslenen Ozan Arif ile telleri kopardı gitti! Onlar gibi, onlarcası değil, on milyonlarcası göçüp gitmişlerdi. Ruhu Allah’a, bedeni toprağa emanet edilip, başlarına bir mezar taşı dikilerek. Ama onların dünyada adları, ahretin yeryüzündeki merkezini gösteren mezar taşları bile farklıdır bilesiniz! Rahmetli Hasan Ali Yücel’in; “Ölümsüz bir milletin tarihe saygısını, Bakmasını bilirsen burada göreceksin. Nasıl silmiş ecdadım ölümün kaygısını, Mezar taşlarına bak ölümü seveceksin” dediği gibi...

10 YILLIK OFG, FİNALİ 10 KM’LİK MARATONLA YAPMALI!

Rumuzu, OFG olan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 10 yıllık Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı yürüyüşünün spordaki finalini 24 Şubat Pazar günü 10 km’lik koşu ile yapacak. 39’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nda, 24’üncü Halk Koşusu da yapılacak ama, OFG’nin programa 4 yıl önce ilave edilen 10 km’lik kısımda katılması gerektiğini düşünenlerdeniz. Peki; OFG, 10 km’yi tamamlayabilir mi? Valla, bırakın Türkiye’yi, dünyanın zor anlaşılabilir, zor kumanda edilebilir ve de kendi çıkarından başka bir hesabı olmayan tebasının yaşadığı Trabzon’da üst üste 2 dönem, yani 10 yıl belediye başkanlığı yapan biri değil, 10 km, 21 km’lik yarı maratonu bile bitirebilir. Hatta, 42 km’lik maratona bile katılabilir! Her neyse! Bu konuda 31 Mart’a kadar 3-5 defa kalem oynatma, yorum yapma imkanımız olduğu için biz şimdilik pazar günü yapılacak Trabzon Yarı Maratonu’nun valilik önünden saat 09.00’da başlayan halk koşusuna herkesi, “Bundan sonra her gün kendime zaman ayıracak ve bir saat spor yaparak, doktora gitmekten ve ilaç kullanmaktan kurtulacağım” diyerek katılmaya davet ediyoruz.

HEP BİRİLERİ...

Karar gazetesinde hemşehrimiz Mustafa Karaali’nin yanlışı kendinde bulma yerine hep birilerinde aramayı şiar edinmişler için kaleme aldığı gerçeklerden sadece bir paragraf: “Ekonomiyi krize sokan, dış politikada ayağımıza basan, eğitimde kaliteyi düşüren, binaları yıkan, trafiği kilitleyen, fiyatları arttıran, dövizi yükselten, kafaları karıştıran hep ‘birileri’dir. Hepsi ‘birileri’nin suçudur!”


EN BÜYÜK MÜRŞİD...

Milli Gazete’de Mehmet Şevket Eygi; “Aklı yeterli olmayan Müslümanların akıllı rehberlere ve mürşidlere tâbi olması, onları kılavuz ve rehber olarak kabul etmesi gerekir” diyor. Birileri de hemen rehber ve mürşid bulmak için bazılarına sarılıyor, biat ediyorlar! Oysa Sayın Evgi, O’nun da yerini yurdunu tarif ediyor: “En büyük mürşid ilahî vahiy, ilahî Kitab’dır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap