SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ordu’nun komandoları geliyor

Ordu’nun komandoları geliyor

22 Ocak 2018 Pazartesi - 07:50








Satılmış nahiyesinde pazar, perşembe günleri kurulduğu için Satılmış nahiyesi yerine Perşembe adını almış. Eski dönemlerdeki Türk geleneklerine göre her yerleşim yerini kuranın adı verilmiştir. Perşembe’yi kuran kişinin ismi Satılmış olduğu için bu isim verilmiştir. Sonra bu isim değiştirilmiş ve Perşembe ismini almış.

*

Perşembe ilçesi fındık, balıkçılık, çilek gibi birçok tarımsal ürünlerin üretimi için coğrafi altyapıya sahip nadir ilçelerimizden biridir. Sanat, askeriye ve iş dünyasında tanınmış birçok önemli değerleri yetiştirmiştir.

*

Askeri olarak da stratejik olarak bölgede önemli bir hava radar üssü vardır. Şimdilerde Karadenizli hemşehrisi olan komutanın büyük çabaları ile o radar üssünün bir bölümüne Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Taburu kurulacak. Daha evvelden Hava Kuvvetleri Komutanlığının Komando Taburu kurulması için arazinin bir bölümü Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilmişti.


Yıllardır atıl durumda bulunan araziye Jandarma Komando Taburunun kurulacağı haberi Perşembe’de ilgi ve heyecan uyandırdı.

İlçenin de ileri gelenlerinden bir grup hemşehrileri olan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç’ı ziyaret ederek Perşembe’ye kurulacak jandarma komando taburu konusunda görüş alışverişinde bulunmuşlar.

Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, komando taburu kurulması için Hava Kuvvetleri Komutanlığının yer tahsisinde bulunduğunu ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü söylemiş,

Ordu'nun Perşembe ilçesinde, 1986 yılına kurulan alan NATO Hava Radar Üssü olarak da kullanılıyordu.

Soğuk savaş döneminde NATO üssü olan ve bugün atıl durumda kalan, uzun süredir kullanılmayan alanın yeniden işlev kazanması ve komando taburu kurulması yönünde karar alınmış oldu. Söz konusu alan Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilmiş olup "Şimdiden Jandarma Genel Komutanlığı ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı arazi üzerinde plan, proje, altyapı çalışmalarını başlatmış, yakın bir zamanda Perşembe ilçesinde Jandarma Komando Taburu faaliyete geçerek artık Ordu'nun komandoları yeni kışlalarında görev yapacaklar...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap