SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ombudsman'dan; "Aile yapısı çöküyor" uyarısı...

Ombudsman'dan; "Aile yapısı çöküyor" uyarısı...

16 Şubat 2018 Cuma - 06:40








Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi, kısa tanımıyla Ombudsman Şeref Malkoç'un, "Son yıllarda aile yapısının sarsıldığını görmekteyiz" açıklamasının yer aldığı habere atılan "Aile yapısı çöküyor" manşetini görünce, "Uygun tedavi için önce teşhisin doğru konması gerektiği" gerçeğini bir kere daha hatırladık.

Hele hele; "...son yıllarda" diyerek takdire değecek kadar yapdığı özeleştiri yok mu! Bunu Ombudsman değil de, bugünü yönetenlere muhalefet eden birileri söylese idi, kim bilir yanlışı savunma adına ne tepkiler gösterilirdi.

O nedenle Sayın Şeref Malkoç'un, gerçekler adına cesaretle yapdığı doğru teşhislerine teşekkür edip, "Aile yapısı ile gerekli sosyal, hukuki tedbirler alınmazsa önümüzdeki yıllarda bu çok daha büyük felaketlere yol açacak" uyarısı tabandan tavana kadar dikkate almamız gereken öncelikli konu ve sorundur.

***

ŞEYTANA TOKAT!


Adamın biri rüyasında şeytanı görüp sakalına yapışmış ve yüzüne bir tokat atarak haykırmış: “Bre mel’un, işin gücün bizi baştan çıkarmak iken, tutar bir de sakal bırakırsın. Al sana bir tokat daha!” diye fırlayınca uyanmış.

Bir de ne görsün! Çekiştirdiği kendi sakalı değil mi?

*** 

HÂLÂ MÜTTEFİK DİYORLAR!

Ne desem bilmiyorum.


"Aklıma mukayyet ol yarabbi" diye yalvarsam mı?

Ya da; "Bunlar halkla alay mı ediyorlar" diye sorsam mı?

Yoksa; birileri kendileri ile değil de düşmanlar ile ittifak yapanları mı "müttefik" sayıyorlar?

Baksanıza, Türkiye'nin yaşadığı her türlü melanetin içinde olan ve 5 bin TIR yetmezmiş gibi, 2 bin uçak dolusu silahı da YPG'ye, dolayısıyla PKK'ya veren Amerika'ya bir yandan ateş püskürüyor, öte yandan "müttefik" diyorlar!

Ama, maalesef birileri, halâ, "müttefik" kelimesini bir kenara koymadan ABD'den söz etmiyorlar. Ama, yüksek sesle hamaset nutukları atmaktan geri de durmuyorlar!


Hem de; Suriye'nin Kuzeyindeki 600 km'lik sınırımıza yakın çöreklendirilmiş PKK'lılara Amerikalılar, Türkiye topraklarındaki İncirlik üssünü kullanarak (yani topraklarımızdan hareket ederek) desteği sürdürürken...

Haa, bir de ABD'nin merkezi haber alma teşkilatında bilmem kimin son, "PYD ile PKK aynı" açıklaması ve de bu açıklamaya bizden bazı çevrelerin, "Nihayet anlıyorlar" gibi inanan teşhis ve yaklaşımı var ki; hâlâ ABD'yi tanımamak adına "bu kadarına da pes doğrusu" dedirtmiyor değil!

Ne diyeyim? "Aklıma, izanımı, vicdanıma mukayyet ol yarabbi" diye dua etmekten başka!

***

EŞEK KISSASI GİBİ!


Allah'ın verdiği aklını iyi kullandığı için, vicdanı da rahat olan has dostlarımızdan biri şöyle diyor:

"15 yıldan beri bölgeyi bu hale getiren hataları yaptıktan sonra, kendi hatalarını düzeltmeyi kimse bize kahramanlık olarak dayatamaz."

Eee sevgili dostum, boşu boşuna, "Devlet fakir kulunu sevindireceği zaman ona önce eşeğini kaybettir, sonra da buldurarak sevindirir" denmemiş ki!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap