SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Oldu mu?Tabi ki olmadı

Oldu mu?Tabi ki olmadı

17 Şubat 2019 Pazar - 09:13








Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmasının ardından oluşan Ortahisar Belediyesi, uzun zaman kendisine yer bulamadı.

Trabzon eski belediye binası bomboş dururken, mevcut binanın içerisine girmesi hiç de hoş değildi. İki belediye aynı binada hizmet vermesi yanlıştı. Ortahisar Belediyesi yer arayışlarına başladı. Biz o zaman TTSO binasını alın, arkasını komple yıkıp park bahçe yapın, tarihi surlar, sekiz direkli hamam, Pazarkapı ve Kalkanoğlu camileri gün yüzüne çıksın. Orada Atapark kadar büyük yeşil alan oluşsun dedik.

Bu görüşümüzü Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca ve Başkanvekili Selahattin Çebi ile paylaştık. Yetmedi TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Meclis Başkanı Şadan Eren’e de dile getirdik.

Size Ortahisar Belediyesi’ne ait Çimenli’de 3300 metre²(Avrasya Üniversitesi’nin bugün aldığı arazi) bu arazi üzerinde TOBB parası ile bir bina yapın mevcut binayı belediyeye verin dedik ve hatta zamanın Valisi Abdil Celil Öz’e kaymakamlık için Ortahisar Mahallesi’ndeki eski valilik binası son derece uygundur.

Ortahisar Mahallesi tarihi kimliktir. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü Kanuni Parkı’nın içerisine taşıyın dedik, dinletemedik. Şimdi şehrin göbeğinde iki büyük bina kaymakamlık ve belediye binası bari bu binaları Osmanlı mimarisine uygun yapsaydınız. Bakın toplam yapım maliyet eski para ile 70 trilyon, arazi maliyeti 20 trilyon ve Bu şehir 20 yıl boyunca İlbank ve TOKİ’ye bu parayı faizi ile geri ödeyecek. Yazık değil mi bu millete. Ne diyelim ayinesi iştir kişinin fazla lafa gerek yoktur desek yeter herhalde!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap