SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Odamızın adı var ama kendi yok

Odamızın adı var ama kendi yok

11 Ocak 2018 Perşembe - 06:55




Trabzon Tatlıcılar ve Pastacılar Odası’nda seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Başkan adaylarından Ahmet Bayraktar, “Odamızın adı var ama kendi m





TRABZON - Trabzon Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkan Adayı Ahmet Bayraktar, seçim çalışmalarını gazetemize değerlendirdi. 140 üyelerinin bulunduğunu belirten Bayraktar, “Bugün Trabzon’da en kötü durumda olan oda bizim odamızdır. Ben ve arkadaşlarımız bu durumdan kurtulmak için adaylığımızı açıkladık. Trabzon’da tatlıcılar ve pastacılar hak ettikleri yerde değil. Bunun için bizler de hak ettiğimiz yeri almak için yola çıktık. İlk iş olarak, şu an bulunduğumuz yerden çıkıp yeni bir oda yapacağız. Çünkü birçok arkadaşımız daha odamızın olduğunu bile bilmiyor. Bugün oda diye tabir edilen yerimizde sadece bir masa ve sandalye var, başka da bir şey yok” dedi. 

BiR ÇATI ALTINDA OLACAĞIZ

Bayraktar, göreve geldiklerinde işveren ile çalışanları bir çatı altında toplayacaklarını söyledi. Bayraktar, “Odayla ilgili esnafın sıkıntıları olduğunu ziyaretlerimizde gördük. İlk olarak sosyal sorumluluk projeleriyle başlayacağız. Kaliteyi ön planda tutan çalışmalar yapacağız. Yapacağımız uluslararası yarışmalarla hem Trabzon’un adını duyuracak, hem de esnafın imkanlarını arttıracağız” dedi.

HERKESi BİRLEŞTİRECEĞİZ

Odaya kayıtlı üyelerin yanı sıra çalıştırdığı usta, kalfa ve çırakların da kaydını tutacaklarını belirten Bayraktar, “Çünkü esnaf eleman, eleman ise iş aradığında bize başvuracak. İkisini bir yerde buluşturmuş olacağız. Şu anda büyük sıkıntılarımızdan biri de budur. Bunun haricinde yıl içerisinde esnaf ve çalışanlarla bir araya geleceğiz. Üyeleri, esnafı ve çalışan kesimi seçimden seçime değil her gün hatırlayan, farklı adımlar sayesinde bir oda meydana çıkaracağız. Oda üyelerimizin menfaati ve gelişimi için herkesle görüşüp projeler üretmek, üyelerimize maddi ve manevi anlamda değer kazandırmak için çaba içerisinde olacağız” diye konuştu.


MERDİVEN ALTI İMALATA DUR DİYECEĞİZ

Merdiven altı imalatçıların kayıt dışı ticaretle haksız rekabete yol açtığı ve vatandaşların sağlığı ile oynadığını ifade eden Bayraktar, bunların denetlenmesini istedi. Bayraktar, "Yıllardır aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Bizler devletimize katma değer sağlıyoruz, çalıştırdığımız işçiler için SGK primi ödüyoruz, stopaj ödüyoruz, iş yerleri için kira ödüyorüz. Bunun yanı sıra haksız rekabet yapan merdiven altı imalatçılar hiçbir bedel ödemeden bizim iş yerleri çevresinde hijyen kuralına uymadan halkımızın sağlığı ile oynuyor” dedi.

BORÇ VAR AMA NEREYE OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Tatlıcılar ve Pastacılar Odası’nın borcu olduğu için kimsenin bu güne kadar aday olmadığını belirten Bayraktar, “Bir oda düşünün, borcu var diye kimse aday olamıyor. Çünkü aday olacak kişi odanın nereye borcu olduğunu bilmiyor. Üyelerine bu kadar kapalı olan bir odaya aday oluyoruz ki arkadaşlarımız her şeyi açık ve şeffaf bir şekilde görsün. Bu odamızın bize mesaj atacak kontörü bile yok. Biz tatlıcılar ve pastacılar olarak kurumumuzun artık bir misyon yüklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap