SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Neredesin Hasan amca?

Neredesin Hasan amca?

21 Ocak 2018 Pazar - 07:00








       Hasan Amcaya ne oldu? Hasan amcayı kim ya da kimler ne için alıp götürdü? Hasan amcanın başına neler geldi? Çevremizde, şimdiye kadar böyle esrarengiz bir olaya rastlanmadı. Yöre sakinleri hala bu olayın şokunu yaşamaktadır.

     Çarşıbaşı ilçemize bağlı (YOROZ KÖYÜ), yeni konumu ile FENER MAHALLESİ halkından Kalafatoğullarından 04.09.1924 doğumlu (94) yaşında Hasan Kalkan (Hasan amca), bundan yaklaşık dört ay kadar önce 25 Eylül 2017 tarihinde gece saatlerinde evinden alınıp bilinmeyen bir yere götürüldü. O gün, bu gün, hiçbir yerde (ölü ya da diri) izine rastlanılmayan Hasan amca (3 erkek) ve ( 6 kız) babası…

Hasan Kalkan'ın kaybolma öyküsünü, komşularından ve yakın çevresinden dinledik. Hepsi de aşağı yukarı aynı şeyleri anlattı ama, biz kendi çocuklarından Mustafa Kalkan’ın ağzından babasının kaybolma durumunu öğrenmek istedik. Kaybolan babanın oğlu Mustafa Kalkan bu konuda şunları anlattı: “Babam Hasan Kalkan, annemin vefatından sonra kendine ait evde tek başına yaşamaya karar verdi. Babam 94 yaşında olmasına rağmen aklı başında, kendine hakimdi. İhtiyaçlarını temin için çarşıya, pazara gidiyor, kendine ne lazımsa, gönlü neyi arzu ediyorsa onu alıyordu. Kahvehanelere gidiyor ve sohbetler yapıyordu. Kendisi Karayolları'ndan emekli idi ve biriktirdiği paraların bir kısmını bankaya yatırmış, bir kısmı da (tahminen altı-yedi bin lira civarında) bir parayı da cebinde yani cüzdanında taşıyordu. Yaptığı alışverişlerin, kahvehanede içtiği çayın parasını verirken genellikle cüzdanını kullanırdı. Özellikle bu durum, babamın kaybolmasında kuşkuları artırmaktadır. Babam, 25 Eylül 2017 tarihinde gece saatlerinde kayboldu. Ertesi gün akşam saatleri yaklaşırken bir komşu kendisine yemek getirdi ancak babamı evde bulamadı. Bu durum üzerine babamın kaçırıldığı anlaşıldı. Komşularımız ve bizler hemen harekete geçtik. O gece önce AFAD ekibi geldi, yapılan aramalarda evin takriben 15m. uzağında ayakkabısı ve bastonu bulundu. Ardından AKUT ve jandarma komando ekibi geldi. Çevre didik didik arandı. Bu kez evden 50 m. kadar uzakta takkesi ve feneri bulundu. Bu ekipler zaman zaman çevrede arama tarama faaliyetlerini sürdürdüler, lakin bir sonuç çıkmadı, herhangi bir ize rastlanılamadı…

Şu ana kadar, aradan dört ay geçmesine rağmen herhangi bir ize rastlanmamış olması bizleri perişan etti. O gün bu gün gözümüze uyku girmedi, bu olay hayatımızı kararttı, üzüntüden bitap düştük. Emniyet güçlerimiz olayın peşinde olduklarını söylemektedirler. Bizler babamızın hayatından derin endişe duymaktayız. Kendisi sağ mıdır, yoksa öldürülmüş müdür, bunları düşündükçe üzüntüden kahroluyoruz…”

Değerli okuyucularımız, lütfen dikkat ediniz! Bir tespite göre on ikibinden fazla suçlu aramızda yaşıyor. Gasp, hırsızlık, kapkaç, insan soymak, kaçırmak, öldürmek, evleri basmak, kan akıtmak, yok etmek ve daha nice suçları işleyenler, bizim de içinde yaşadığımız toplumda yaşamakta. Bugün yarın, bu olaylardan herhangi birisinin bizim başımıza gelmeyeceğini nereden bileceğiz? Güvenlik güçlerimizin tüm gayretli çalışmaları hep bizim huzurumuz içindir. Lakin bizler de, toplumun bir ferdi olarak elimizden gelen ne varsa, sorumluluk bilinciyle hareket edip, bu tür olayların aydınlatılması ve en aza indirilmesi hususunda daha sorumlu davranmalı, güvenlik güçlerimizin suçluları bulmasına katkıda bulunmalıyız… Çevremizde yaşadığımız Hasan amcanın kaçırılması ve akıbeti konusunda tüm olasılıkları titizlikle incelemeli ve takip etmeliyiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap