SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Nasıl bir sevgi

Nasıl bir sevgi

14 Şubat 2018 Çarşamba - 08:01








Bugün sevgililer günü sevilenlere verilebilecek en güzel hediye, onlara sevgiyi göstermektir. Her şeyden önce birbirimizi çok sevmeliyiz. Böyle olursa sevgimiz kalıcı olur. Çıkarlarımız için sevgi; yalancı bir bahara benzer, erken kaybolur, aldatıcı olur.

Sevgililer günü her yılın ‘14 Şubat’ günü bir çok ülkede kutlanan özel bir gündür, bir sevgi bayramıdır.

Sevgililer günün de sevdiğimize vereceğimiz en güzel hediye ona sevgimizi sunmaktır.

Bu nedenle sevgi sadece senede bir gün olmamalıdır. Sevmek ya da sevmeyi bilmek önce insanın kendisiyle barışık ve kendisini sevmesiyle başlar.

Sevmek insanın sevgisini paylaşmasıdır. İnsanların tümünde yürek, gurur ve değişiklik, yaratılış özellikleri olduğunu kabul edip insanları olduğu gibi sevmenin erdem olduğunu bilmesidir.


Kişinin her şeyden önce kendisine karşı dürüsüt ve onurlu davranması gerekir ki başkası da ona karşı dürüst ve saygılı olsun.

İnsanın insan olması bence her şeyden önce hisleriyle yoğrulmuş bir insan olmasından geçer. Yoksa kalp yaşama fonksiyonlarını sürdürmek için atmaktan başka bir görev üstlenmez.

Unutmayalım ki; insanın hissedebileceği en gerçek duygu, sevgi ve vicdandır. Yaşamanın anlamı ve amacı da bu olmalıdır. Sizce de öyle değil mi?

Sevgili dostlar 21. yüzyılda hala körpe dimağlara kin, nefret ve düşmanlık aşılayanlara, güçsüzlerin hakkını yiyenlere karşı duralım gerçek sevginin büyüsünü bilenler hep sevgiyle kalsın. Güler yüz, tatlı dil ve her şey gönlünüzce olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap