SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Merhum Türkeş ve arkadaşları

Merhum Türkeş ve arkadaşları

06 Şubat 2019 Çarşamba - 08:59








Bingöl, Elazığ, Erzincan, Kars ve Yozgat belediyelerini alarak İç Anadolu ve Güneydoğu’nun ümidi genç ve dinamik kadrolaşması milliyetçiliği ön plana çıkarmasıyla bir anda vatan hainlerinin hedefi haline gelmiş... Bu milletin davası uğruna 30.000 şehit, 50.000 gazi veren, yüz binlerce milliyetçi ve ülkücü genci cezaevlerinde çürütmüş ve işkenceler görmüş... 12 Eylül ihtilalini yapan askerlerin hedefi haline gelmiş... Nostalji yapar gibi bir sağdan bir soldan gençler idam sehpalarında sallandırılmış... Merhum lideri Alparslan Türkeş dört yıla yakın cezaevinde kalmış, doktor raporuyla tahliye olurken siyasi yasaklı haline getirilmiş...

Bir referandumla siyasi yasaklar kaldırılarak 1991 genel seçimlerinde 18 arkadaşı ile TBMM’ye girmiş ancak 1994 genel seçimlerine MHP kendi amblemi ile girip TBMM dışında kalırken faturayı genel sekreter Devlet Bahçeli kovularak ödemiştir. Yeniden akademideki görevine dönerken genel sekreterliğe getirilen Koray Aydın Başbuğ Türkeş’in yeni yol haritasını hazırlamıştır fakat ömrü vefa etmeyen Türkeş ebediyete intikal ederken olaylı bir kongrede genel başkanlık Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’ta kalmıştır. Bir sonraki kongrede Tuğrul Türkeş ile yarışan Devlet Bahçeli genel başkanlığa seçilirken 1999 genel ve yerel seçimlerinde küçümsenmeyecek bir başarı elde edip MHP’yi merkez sağın en büyük partisi haline getirmiştir.

Yanına DYP ve ANAP’ı alıp önce başbakanlığa, ardından cumhurbaşkanlığa giden yolu terk edip statükocu merhum lider Bülent Ecevit’in peşine takılarak ülkeyi ekonomik bunalımdan bunalıma sürüklemiş, seçimleri 18 ay geri alarak 3 Kasım 2002 genel seçimleri ile AK Parti’nin iktidarda, MHP’nin TBMM dışında kalmasını sağlamış, AK Parti iktidar olmuş ancak muktedir olamamıştır.

TBMM dışından seçilen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Fetullahçı atamaları (Örneğin halen cezaevinde bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput’un kararnamesi üç kez iade edilirken iktidar sahipleri kızılcakıyamet kopartmışlardı, bir de Cumhurbaşkanı Sezer’i indirmekle tehdit etmişlerdi. 2006 yılında Cumhurbaşkanı Sezer’in görev süresi sonra ererken iktidar sahipleri Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı göstermişlerdi, buna CHP, ANAP ve DYP direnirken iktidar mağdura yatarak 2007 genel seçimlerine gitmiştir. Tabii bu arada MHP yeniden TBMM’ye dönerek Abdullah Gül’ün de Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamıştır. AK Parti’nin her düştüğünde koltuk değneği olan Dr. Bahçeli öngörüleri geniş olduğundan olacak ki ne hikmetse ‘Bilge Lider’ haline de gelmiştir. Ne diyelim, Allah hayırlı etsin demekten başka çaremiz de kalmamıştır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap