SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > MERAL, MERAKLANDIRIYOR!

MERAL, MERAKLANDIRIYOR!

27 Mart 2018 Salı - 09:21








28 Şubat’ta bu bacınız dik durup, dikleşirken, köşe bucak kaçıp, bodrumlara sığınanların bugün hesap sormalarını iyi anlayın” diye çağrı yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisinin Trabzon İl Başkanlığı açılışı öncesindeki konuşmasını dinleyen arasında ve etrafından tur atarak dinlemeye çalıştık. “Dinlemeye çalıştık” diyorum, çünkü daha çok dinleyenlerle çaktırmadan sohbet edip, düşüncelerini öğrenmeye çalıştık. Birincisi farklı siyasi ve sosyal kesimlerden dinleyenler vardı. Arayış içinde oldukları her hallerinden belli olanlar da... Ama Meral Hanım’ı merak edip göz mesafesine sokanların sayısı da hiç de azımsanmayacak kadardı. Bu Meral merakı sandığa kadar artarak devam ederse, önümüzdeki seçimlerde ciddi bir farklılaşma yaşanması muhtemeldir.

TREN GELİR HOŞ GELİR!

Bazen ekonomik toplantılarda, bazen siyasi partilerin kongrelerinde, bazen kamu adına görev üstlenmişler ile yasa yapma yerine yol ve yordamla iştigal eden milletvekillerinin söylemlerinde, anlayacağınız “ikide bir” türlü döşenemeyen tren yolunu duymaktan artık “gına geldi” dersem inanın! Sanırım size de gelmiştir! Çünkü, ben diyeyim “40”, siz söyleyin “30” yıldır bu masalı dinliyoruz!

Onun için, benden size tavsiye, birileri bir yerlerde, bir şeyler için “tren yolundan” dem vurduğunda, Ahmet Yamacı’nın Adnan Gül’den derlediği “Tren gelir hoş gelir, ley ley limi limi ley” diye başlayan Malatya türküsünü söyleyin! Ama sakın, “Odaları boş gelir” diye devam etmeyi de unutmayın!

TSYD'DE 58 ADAM!


Yaklaşık 4 yıldır başkanlığını meslektaşlarım adına sürdürmeye çalıştığım Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi’nde bugün olağan genel kurul toplantısı, dolayısıyla seçim var. 

Ben 3 yıl önce; “Önümüzdeki dönem aday olmayacağım. Artık bizden sonraki kuşaklara devretmemiz lazım. Daha önce de başkanlık yapmışların tekrar aday olmalarını etik bulmuyorum” demiştim. Bugün o sözümün arkasında durarak arkadaşlarımla genel kurulda bir araya geleceğiz.

Ama, ne hazindir ki içlerinden sadece 36’sının seçilme ve seçme, geri kalan 23’ünün ise sadece seçme hakkı bulunan toplam 59 kişi tek liste olamadı. 58 meslektaşımın bir araya gelerek istişare ile doğruyu yapmasına mani olundu. Olanlar utansın!

TRABZONSPOR TEKNE OLMUŞ DA!

Önce, kendini de öncekilerden ayırmadan bu değerlendirmeyi yaptığını sandığımız Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın, acı ama gerçek son sözlerine bakalım: “Yedik bitirdik birbirimizi. Ama aslında Trabzonspor’u bitirdik. Balıkçı teknemiz denizde batıyor. Ama birileri o gemiden atlıyor.



Sonra da, bilerek veya bilmeyerek, Trabzonspor gemisinin aslında tekneye dönüştüğünü söylüyor! Ki, doğrudur! Bir zamanlar gemi olan Trabzonspor gitmiş, yerine taka haline dönüşmüş bir kulüp kalmıştır. Onun için; “En kötü gerçek, en güzel yalandan iyidir” diyerek ahvalimize bakalım, gerçeği de görelim derim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap