SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Mardin'den gözlemim

Mardin'den gözlemim

12 Aralık 2017 Salı - 07:58








Bu haftaki yazımı sizlere Mardin Kızıltepe'den yazıyorum. Kızıltepe Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. Hem kültürü hem de tarihi ile Anadolu uygarlığının en zengin ilçelerinin de başında geliyor. Masum Mezopotamya’nın başlangıç yeri de diyebiliriz.

Halkı ise coğrafik şartların vermiş olduğu yorgunluklar nedeniyle yüz hatlarında beliren derin çizgili insanlar. Bu insanlar ile sohbet etmeye başladığımızda hepsinin Trabzon’u merak ettiğini ve Karadeniz’i çok sevdiğini belirtmesi ise bizi bir hayli keyiflendiriyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç'in Kızıltepe’nin sokaklarında gezerken hiç yabancılık çekmediğini gözlemliyoruz. İlçenin yaşlıları ile sohbet ederken Başkan Genç’i kucaklıyorlar. Genç, bine yakın engelli araç dağıttı, oradaki sevinç gözyaşları görülmeye değerdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, bölgede sevilen siyasiler arasında. 

Kızıltepe’de en dikkat çekici noktayı sizler ile paylaşmak isterim. 


Bir sokakta yürürken tarihi dokusu içerisinde kaybolduğunuz Kızıltepe’nin toprak kokusunu içinize çekerken bir anda karşınıza bir tabela çıkıyor. Üzerinde Mardin Kızıltepe Trabzonspor Derneği yazıyor.

Şimdi bir düşünün!

Ülkenin en kuzeyinden en güneyine gelmişsiniz ve hemen karşınız Suriye ve bir bordo mavi tabelanın altından geçiyorsunuz ki, kendi doğmuş olduğunuz şehrin simgesi. Gurur verici. Dernekten ayrıldıktan sonra birkaç adım daha attık. Yaşlı bir amca ile sohbet ettik.

Bakın neler aktardı: "Halk devletin bugün uyguladığı politikayı çok beğeniyor. Bu süreç devam etmeli. Devlet gücünü gösteriyor. Bunun yanında artık kaliteli ve güler yüzlü yöneticiler gönderiyor. Burada devlet gücü var. Açılım süresince 15 yaşındaki çocuk nüfus kağıdı soruyordu, artık devlet politikası var, biz mutluyuz."

En çarpıcı detay ise; çözüm sürecinde devletin hep yanında olanlar itilmiş, onlara hiçbir şey sorulmamış. Bu arada bu organizasyonda emeği olan Mehmet Hadi Gökdemir, İbrahim Aydın ve Şerif Öter'e ayrıca teşekkür ediyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap