SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > MARDİN İZLENİMLERİ!

MARDİN İZLENİMLERİ!

09 Aralık 2017 Cumartesi - 09:18








Eğitimde sağlık nasıl olur..? En önemli varlıklarımız çocuklarımız...

Bu sözü hemen hemen her yerde okursunuz... Ya da bir eğitim dönemi başladığında bol bol duyarsınız... Peki; bunu böyle diyenler, duvarlara yazanlar gerçekten siz yokken çocuklarınıza bu denli değer veriyor mu..? Eğitim hayatı başladı...

Okul kantinlerini bir gezelim, okul etrafını gezelim... Ne kadar sağlıklı gıdalar ve alanlar var bir araştıralım... Sağlık bilimcileri sürekli olarak açıklamalarda bulunuyorlar... Kızartmalar ve Fast Food tarzı yiyeceklerden uzak durun diyorlar...

 Bu açıklamalara zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı da kampanyalar ile katılıyor... Şimdi bir düşünün... “Sabah erken saatlerde çocuğunuzun okuduğu okula gidiyorsunuz ve kağıda sağlık bakanlığının bir afişi asılı. Obezite olmamak için sağlıklı beslenin... Bu yazıyı gördükten sonra kantine iniyorsunuz ki ne göresiniz!

Herşey fast food tarzı herşey. Bir tarafta kızartma diğer tarafta hamburgerler.” Şimdi bu tezat değil mi..? Sevgili velilere sesleniyorum. Herkes okuluna gitsin çocuklarının, sağlıklı koşullarda okuyup okumadığını kontrol etsin. Beslenme konusu dışında diğer konumuz ise; okulda hijyen... Kış ayları geldi. Soğuk algınlığı diye bir hastalık var. Virüs... Sınıfta bir minik grip oluyor geliyor. Bir kez hapşırdı mı mikroplar sınıfa yayılıyor. Sınıf sıcak, mikropta sıcak yeri sever. Bu sıcaklıkta yayılan mikrop tüm sınıfı hasta ediyor.


Bununla da kalmıyor... Bir sonraki sınıf derse geliyor ki, kimler olsun karşısında öğrencilerin, mikroplar.. Sınıf düzgün temizlenmediği için yada havalandırılmadığı için hastalık devam ediyor. Sonrasında okul komple hasta oluyor. Burada da her şey okul yönetimine düşüyor. Çocuklarımızın eğer sağlıklı eğitim almasını istiyorsak okulda bu önlemler alınmalı.

Ya okula gitmeden önce... Çocuklarımız baba ve annelerini taklit eder bunu herkes bilir. Bu nedenle önce anne ve baba evde temiz olmalıdır. Sabah çocuğun dişlerini fırçalaması için önce ebeveynlerinin dişlerini fırçalaması gerekmektedir. Sizden görürse bilinçlenir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap