SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Kweuke lastik patlattı

Kweuke lastik patlattı

20 Kasım 2017 Pazartesi - 07:56








12'nci hafta ve 18 puan... Bakıldığında lige büyük ümitlerle giren, kadrosundan fazla kayıp vermeden Süper Lig kadrosu ile lige başlayan Rizespor aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını da kaybetmeye başladı. Attığı 20 gole karşılık kalesine 17 gol gören Rizespor savunma hattında bir türlü istikrar yakalayamadı.

5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 12'nci haftaya giren Rizespor yeniden çıkış yakalama ve taraftarlarını sahaya çekme arzusu ile İstanbulspor'u ağırladı. Milli maç arasını iyi değerlendirerek mevcut kadroda alternatifler arayan İbrahim Üzülmez, yeniden çıkış arama peşindeydi. Rizespor iyi başladı. İlk 10 dakika rakip alanda tuttuğu toptan sonra konuk ekip oyunda dengeyi bir ara sağladı.

Rizespor yeniden rakip alanda tuttuğu top ile birlikte pozisyon üretmekte zorlandı. Kanatları daha çok kullanan Rizespor'da Samudio ve Özgür Çek sürekli kanatlarda değişikliğe gittiler. Bir türlü rakip savunmayı kanatlardan aşamayan Rizespor ilk yarıda net sayılabilecek pozisyon üretemedi.

İlk yarıda daha fazla mücadele eden, daha çok koşan Rizespor rakip alana bu mücadelesini taşıyamayınca gol bulamadı. İkinci yarının başlarında konuk ekip mutlak bir golü atamadı. Savunmanın iki kez çıkardığı top Rizespor ağlarına gitmedi. Özgür'ün sağ kanattan kullandığı köşe atışında top savunmadan tekrar önüne geldi.

Rize plakası 53. dakikada sağ kanattan çok sert vurdu ve Rizespor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kweuke'nin sürekli top kaybı Rizespor'u pozisyon üretmekte zorladı. Hava topları hakimiyetini ayakları ile bütünleştiremeyen Kweuke eski gücünden çok uzak bir performans sergilemeye başladı.


Nitekim 70. dakikada yerini Süleyman'a bırakarak oyun dışına çıktı. Golcü oyuncu eski gücünü kaybetti gibi, lastik patlatan kamyon gibi tökezlemeye başladı. Kweuke'nin çıkması ile Rizespor oyunu ileride daha çok kontrol etmeye başladı. 77. dakikada gerçek yerini bulan Samudio aşırtma bir vuruşla topu ağlara göndererek Rizespor'u rahatlattı.

İlk yarıda pozisyon bulamayan Rizespor ikinci yarıda bulduğu pozisyonların ikisini değerlendirerek attığı gollerle göz doldurdu. 90. dakikada ise uzun süre suskun olan Süleyman soldan ceza alanına girerek rakibi geçtikten sonra sert vurdu ve top direğin dibinden ağlara giderek skoru belirlemiş oldu. Uzun bir aradan sonra ilk kez gol yemeden 3 gol atan Rizespor ikinci 45 dakikada 3 gol atmayı başardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap