SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Kış geldi...

Kış geldi...

25 Kasım 2017 Cumartesi - 08:20








Yazlıklarımızı sakladık, kışlıklarımızı çıkardık... Bir hayli zaman oldu kışlıkları çıkaralı ama bir türlü giyemiyorduk çünkü mevsim normallerin üstünde bir sıcaktı...

Sonbaharı, ilkbahar havasında yaşadık...

İnsanoğlu, her mevsim nasıl giysisini hazırlıyor ise, doğada kendisini bu şekilde hazırladığı herkes tarafından bilinmektedir...

Bunun adına "ekolojik denge" diyoruz...

Peki; insanlar, doğa falan derken makinelerinde kendilerini kışa hazırladığını biliyor musunuz?


Metal akşamlara bakın, yaz aylarında yumuşak kış aylarında ise, daha sert olurlar... Mesela elektrik telleri yazın sarkarlar, kışın ise iyice gergin olurlar.

Bu böyle bir denge içerisinde devam ederken bu durumdan sadece etkilenmeyen bindiğimiz arabalar mı?

Ya da trafikte üzerinde aktığımız yollar mı?

Tabii ki değil.

Kar iyice bastırmadan yapmamız gerekenler... Uzmanların önerilerinden...


İlk kış lastiği

Aracın güvenli olması için kusursuz durumda olması gerekir. Lastikler, frenler ve amortisörler; bunun yanında akü, silecekler, bujiler kontrol edilmelidir.

Kusursuz durumda ön ve arka camlar

Sürücüler araba camlarının durumunu kontrol etmeli ve aşırı soğuğun camı kırmasını engellemek için, herhangi bir bozulma ya da çatlama karşısında camı tamir etmeli veya değiştirmelidir. Yaptırılan oto sigortası poliçesini ve bu durum hakkında kapsamda olan teminatları kesin olarak bilmelidir.

İlave kış ekipmanı


Zorunlu malzemeler: yelek, uyarı üçgeni ve stepne, kışın şunları eklemek tavsiye edilir: fener, şarjlı cep telefonu, su, sıcak tutacak giysiler, battaniye, ilkyardım kiti ve dolu benzin deposu.

Büyük vitesler tercih etmek

İmkan olduğu sürece, özellikle de buz ve kar üzerinde, arabanın ilk kalkışı da dahil olmak üzere, mümkün olan en büyük viteslerle araba kullanılmalıdır.

Frenden kaçınmak

Buz, kar ile ıslak veya rüzgarlı yollar üzerinde fren yapmak veya arabayı durdurmak için uygun olan şey vitesi kademeli olarak küçültmek ve arabayı durana kadar yavaşlatmaktır.


Kışın araba kullanmak için bu ipuçlarının sıkı bir gözlemi, herhangi bir aksiliğin üstesinden gelmek için gerekli tüm kaynaklara sahip olarak, sürücüye direksiyonda sakin, güvenli ve tatmin edici bir kış mevsimini garanti eder.

Lütfen dikkatli olalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap