SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KODLA RİZE!

KODLA RİZE!

09 Aralık 2017 Cumartesi - 09:21








Dünyayı iyi okuyan yöneticilerin olması ne güzel. Çağın gereklerini öngörüp ona göre bir hazırlık yapma yetisine sahip vizyoner yöneticiler, bürokratlar ekmek gibi su gibi lazım bu memlekete. Hizmet yapıyorum diye suni bir seferberlikle popülist projeler üretenler değil! Gerçekten uzun vadede ilgili kesime maksimum fayda sağlayacak ve buna bağlı olarak da katma değer oluşturabilecek projeler üreten yöneticiler...

21.yüzyılda ve bilişim çağındayız ama maalesef bunun çok farkında değiliz. Sanırım biz hala değişimin, dönüşümün önemini kavrayamadık. Dünyanın her yerinde gelişmenin ve kalkınmanın üretimle ilgili olduğu kabul görür. Ama üretmekten anladığımız sadece patates ekmek, domates yetiştirmek olmamalı. Çünkü ihtiyaçlar değişti. Artık insanlar asgari ihtiyaçları olarak yeme içme barınma gibi en temel gereksinmelerle yetinmiyor.

Rize de, 2016 yılında Rize Valisi Sayın Erdoğan Bektaş'ın başlattığı ''Kodla Rize'' projesinden feyz alarak yazıyorum bu yazıyı. Duyduğumdan beri beni heyecanlandıran ve umutlandıran bir projedir doğrusu. Nasıl desem? Ben bir eğitimci değilim. Projeyi teknik anlamda değerlendirecek bir uzmanlığım da yok. Fakat teknoloji sayesinde her şey gözümüzün önünde ve ortalama bir vatandaş gibi biz de bazı şeyleri görüyor ve değerlendiriyoruz.

Kodla Rize projesini biraz inceledim. (kodlarize.gov.tr) Projenin amacı “Öğrencilerimizi bilgisayar kullanım becerileriyle donatıp, tüketen değil üreten bireyler haline getirmek, bu çerçevede teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmektir” Yani, kendi oyununu tasarlayabilen, mobil uygulamalar geliştirebilen kısacası analitik düşünen ve uygulama öğrenen öğrenciler yetiştirmek hedefleniyor. Rize’nin birkaç ilçesinde bu amaçla atölyeler kurulmuş. Yerel yöneticilerin, milletvekillerinin ve siyasilerin de destek verdiğini görmekteyiz.

Yazımın başında değindiğim gibi; ileriyi gören ve vizyonu olan yöneticiler çok önemli.


Gelişmiş ülkeler böyle yapıyor. Bizim de hiç bir milletten eksiğimiz yok. Çalışırsak yaparız. Yeter ki ufuk açan, vizyon ortaya koyan, yol gösteren yöneticilerimiz olsun. Bu vesileyle teşekkürler Rize Valisi Sayın Erdoğan Bektaş.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap