SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI’NDA NELER OLUYOR?

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI’NDA NELER OLUYOR?

16 Temmuz 2018 Pazartesi - 09:44








Trabzon’da yılan hikayesine dönen Kaşüstü Kavşağı yapımı için her kafadan bir ses çıkıyor. 2016 yılında ilk kazma vurulan kavşak için bugüne kadar kaç lira harcandı bilen yok.  Dal-çık yapılacak denildi, dalındı çıkılamadı. Milletin parası çarçur edilmeye devam ediyor kimseden ses çıkmıyor. 750 metrelik dal-çık geçidi ile birlikte kavşağın 2020 yılında bitirileceğini bile dile getiriliyor.

ANKARA’DA 70 GÜNDE

Ankara’da yapımına başlanılan Kepekli Kavşağı 3 gidiş 3 geliş 12 milyon, Türk Telekom önü kavşağı 3 gidiş 3 geliş 25 milyon liraya yapılıyor ve 70 günde bitirilecek. Trabzon Kaşüstü Kavşağı ise 2 yıldır bitirilemedi, ne zaman biteceği de meçhul. Kavşak için ileri sürülen iddialar su yüzünde yüzmeye başladı. Kazık çakıldı, kaya çıktı gibi mazeretlerle kavşak bilmece oldu.

STK’LAR NEREDE?

Kavşak bilmecesi çözüm beklerken Trabzon Sivil Toplum Örgütleri’nin de projenin bitirilmesi için sorgulama yapmıyor. Ankara’daki 2 kavşak 70 günde bitirilecekken, Kaşüstü’nde 2 yıldır süren kavşak inşaatını kimse sorgulamıyor. Trabzon bu kadar sahipsiz mi? Vatandaşlar bakanlar kurulunda 4 bakanı olan Trabzon her sorununu kavşak gibi yıllandırarak mı çözecek? Diye sormaya başladı.


VALİ EL ATMALI

Trabzon’un kanayan yarası haline dönüşen kavşağın bir an önce bitirilmesi için Vali Yücel Yavuz’un konuyu ele koyması şart oldu. Bu kadar gecikmenin altında yatan gerçekler şeffaf biçimde kamuoyuna yansıtılmalı. Harcanan paraların hesabı sorulmalı. Kavşak yapılacak bölgenin bilimsel çalışması yapılmadı mı, karşılaşılacak zorluklar hesaplanmadan mı kazma vuruldu, yoksa bile bile lades mi denildi? Artık Ankara endeksli icraat yerine yerelde sorunların çözümünde icraat yapma zamanı geldi.

VAH TRABZONUM VAH

Trabzon vaatler verilen kent oldu. İcraatlar ise hep askıda, rafta, sözde yada dalcıkta kalıyor. Güney Çevre Yolu bir muamma, Kanuni Bulvarı ise biteceği günü bekliyor. Sümela Manastırı yapımı ise başlı başına bir bilmece gibi. TOKİ kamulaştırdığı mülkleri satışa çıkarıyor kimse sorgulamıyor, yada korkudan sesi çıkmıyor. Yaşanan bunca karmaşa sonunda ne oluyorsa halka ve kente oluyor. Bu yaşananlar vah Trabzon’um dedirtiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap