SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KANDİL HESABI!

KANDİL HESABI!

05 Haziran 2018 Salı - 07:47








2 ay önce bu sütunlarda, "Kandil Hesabı" demiştik.

Dahası, Türkiye 24 Haziran'da karman çorman bir seçime giderken, hiçbir yorum yapmadan, tahminde bulunmadan "Kandil Yolu"nda hesap edilenleri ve yaşananları paylaşacağımızı beyan etmiştik.

*

Bugün, beyanımızla ilgili söylenen, yazılan, çizilen ve hedeflenenlerle ilgili olanları paylaşacağız. Çünkü, geçen hafta Hürriyet gazetesindeki haberin ara başlığında yer alan "Kandil'e iniş hazırlığı" ibaresi, gelişmelere "anlayana sivrisinek saz" şekliyle fazlaca "suya sabuna dokunmadan" bakılmasını elzem kılıyor.

Tabii, "Nereden bakıldığına bağlı" olarak!


*

Biz sadece beyanlar ve başlıklar üzerinden, 1984'te Eruh-Şemdinli baskını ile terörün kapısını aralayan PKK ile gelinen noktaya bakacağız.

*

İşte, Türkiye'nin yaklaşık 25 yıldan beri havadan bombaladığı, zaman zaman da Kuzey Irak'a girerek "Geliyorum haaa" diyerek seslendiği, şimdilerde dağdan inerek, ovaları, şehirleri kendilerine mekan tutmuş, insanlık düşmanı canilerin yuvalandığı şeytan tepesi için sarf edilen sözler, yapılan haberler, atılan manşetler:

*


İçişleri Bakanı Soylu: "Kandil'e gidip oturacağız, hakimiyet kuracağız."

15 Kasım 2017

*

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

“Irak hükümeti ile PKK’ya karşı ortak operasyon olacak, olmalı. Sınır ötesi operasyon, Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonrası yapılabilir.” 


9 Mart 2018

*

Türkiye Gazetesi'nin manşeti: 

(BURAYA GAZETE KUPÜRÜ KONACAK-TÜRKİYE)

"Reis Bizi Kandil'e götür."


13 Mart 2018

*

"Kandil yolunda TSK üstleri."

(BURAYA GAZETE KUPÜRÜ KONACAK-HÜRRİYET)

Hürriyet Gazetesi 26 Mayıs 2018


*

"TSK, Irak topraklarında ilerliyor

TSK, terörle mücadele kapsamında yurt içinde yürüttüğü operasyonlara paralel olarak, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı yaptığı operasyonlarla başarıyla ilerleyişine devam ediyor. Buradan gelen şehit ve yaralı haberleri, harekâtın derinliklerde, Kandil istikametinde devam ettiğini gösteriyor."

Armağan Kuloğlu. Yeniçağ Gazetesi. 26 Mayıs 2018

*

İçişleri Bakanı Soylu:

"Şu anda Kuzey Irak'ta 26-27 kilometre ilerilerde bizim evlatlarımız var. Kandil'e az kaldı. Eskiden 'Kandil'e şöyle, böyle gideceğiz' derken. Şimdi 'Kandil'e az kaldı, merak etmeyin' diyoruz. Orada bir hain yapıyı bırakmayacağız." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap