SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İYİ TRUMP, ARTIK KÖTÜ!

İYİ TRUMP, ARTIK KÖTÜ!

08 Aralık 2017 Cuma - 08:41








Yıl 2016, ABD’de seçimlere gidiyor. İktidarda ve koşulsuz şekilde iktidarı destekleyen medyada esen hava, Obama “kötü”; Trump “iyi”... Biz halk nereden bilelim kim iyi kim kötü, Türkiye dış politika mimarlarının ve duayen bağımsız yazarların bildiği, bizim bilmediğimiz bir şeyler var demek kalıyordu bize (!) Demokrat “kötü” Obama, yağmurlu bir Küba gününde, 88 yıl sonra Küba’ya giderek barışa vurgu yapıyordu. BBC, “İran'la nükleer müzakerelerde tarihi uzlaşma” diye manşet atıyordu. Dış politika mimarlarımız, bu barış adımların önemli olmadığını, “kahraman” Trump gelince esas adımların o zaman geleceğini söyleyerek bize umut veriyordu. Neredeyse Trump için ABD’ye gidip oy kullanacaktık.

Trump, Müslümanları ABD’ye koymayacağım diyordu. Bizim dış politika mimarları bizi kast etmedi, Trump “iyi” mesajı vermeye devam ediyordu. Trump geldi. Komşumuz İran’la nükleer anlaşmayı iptal etti. Müslüman bazı ülkelere vize yasağı koydu. Yetmedi, güvenlik nedeniyle Türkiye ile vizeleri dondurdu. Biz halk çok şaşırdık. Olsun dış politika mimarlarının bir bildiği vardır, gerekli çalışma yapılacak dedik. Trump PYD/YPG’ye silah gönderdikçe, daha önce Trump’ı destekleyenler, sonunda fikir değiştirdi. Olsun uzmanların gene bir bildikleri var dedik(!) Trump’ın son hamlesi,  ama anlaşılan en son hamlesi değil; Trump, İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıdığını imzalarken egoist gülümsemesi gene üzerindeydi. Dış politika mimarlarımız,  artık kararını değiştirmişti, Trump, iyi yerine “kötü” oldu.

Biz ne anlarız ki, siz kötü diyorsanız biz halk da “kötü” deriz.  Nedense en başından beri Trump’ın Rusya ile gizli bir anlaşma içerisinde olduğunu düşünüyorum. Yani Rusya’nın dostluğuna büyük bir soru işareti koymak gerek. Rusya, 8 ay önce eğer Doğu Kudüs Filistin devletinin başkenti olarak kabul edilecekse, Rusya’nın da Batı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul edeceğini söyledi. Yanılgılar sadece Trump ile ilgili olsa iyiydi. Ergenekon, Balyoz, Zarrab, FETÖ, BOP, Esad, İsrail, Barzani, Irak, çözüm süreci... Türkiye dikkat et, bu oyunların ve kararların aktörü biz olmayalım. Yanlışın içinde iken doğru yolda olduğunuzu söyleyenlere dikkat edin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap