SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İyi oynamak yetmiyor

İyi oynamak yetmiyor

17 Mart 2019 Pazar - 10:03








Süper Lig’de devam etmek için Erzurumspor, markalaşan Trabzonspor’a karşı saha ve seyirci avantajı ile oyuna başladı. Oyun planı da disiplininden de kopmuyordu. Oyun üstünlüğünü de yakalayarak da Trabzonspor kalesinde pozisyonlar üretiyordu. Bir türlü de golü bulamadılar. Trabzonspor’un orta sahadaki başarısızlığı oyun kontrolünü Erzurumspor’a veriyordu. Pas alış verişlerini iyi becerebiliyorlardı. Sol kulvarı da iyi kullandılar. Pozisyon da ürettiler o bölgede. Ama bir türlü beceriksizlik mi yetersizlik mi diyelim sonuna gidemedi Erzurumspor.

Trabzonspor’un teknik heyeti mi, Erzurumspor’un sahadaki başarısından mı kaynaklanan bir oyun planı vardı.

Geçmişte olduğu gibi klasik oyun tarzı. Gol yememek için kendi sahanda topu karşılamak kotra ataklarla golü bulmaktı.

Trabzonspor teknik heyetine de sormak lazım. Uzun süredir sakat olan Pereira’nın yerine alternatif neden bulunamadı? Ve o bölgeye önlem alınamadı. Teknik heyetin şansı kalesinde gol yememek oldu. Teknik heyete bir soru daha sormak lazım. Geçen hafta oyuncu değişikliğinde oyuna koyduğu Olcay kenarda bıraktı. Kenarda bıraktığı Amiri’yi ise ilk 11’de oynattı. Amiri de ne gördü anlayamadık. Aynı değişikliği yaptı. Trabzonspor oyunda bir türlü rakibine karşı üstünlük sağlayamamasının sebebi oyun disiplini ve oyun planının olmamayışıydı.

İkinci yarıda Trabzonspor golü bulana kadar rakibi ile dişe diş bir oyun sergiledi. Kendi sahasında topu kazanıp kontra atağa geçip golü de buldu. Burada Nwakaeme’nin enfes vuruşunu da es geçmemek gerekir. Golden sonra Erzurumspor daha dağınık göründü. Bu da Trabzonspor’un işine geldi. Bordo-Mavililerin aldığı 3 puan hem taraftarı hem de camiayı sevindirdi. Devam ediyorum dedi. 


Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap