SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İyi ki varsın!

İyi ki varsın!

21 Kasım 2017 Salı - 08:30








Eren kardeşimiz şehit olmadan birkaç gün önce facebook’tan “Biri de çıkıp desin ki, iyi ki varsın Eren” şeklinde paylaşımı yaptığından çoğumuzun haberi yoktu. Olanların da bir kısmı beğendi, bir kısmı es geçti. 15 yaşında Eren şehit düştüğünde bu sözün ne kadar değerli ve anlam yüklü olduğunu ise tüm Türkiye anladı.

Ne yazık ki kaybettiklerimizin değerini sonradan anlıyoruz. Yaşarken vermediğimiz kıymeti sonradan veriyoruz. Bazen de “timsah gözyaşı” döküp günü kurtarıyoruz. Oysa hayat çok kısa, sevdiklerimizle paylaşımlarımız daha güçlü olmalı. İnsanların emeklerini, samimiyetini, gayretini öyle bir kalemde silmek, unutmak doğru olmasa gerek. Hele bu emek vatan için ise, ülkenin geleceği için ise...

Şu sıralar çoğumuzun farkına varmadığı ya da farkına varma noktasında çok umursamadığı güzel işlerin bir mimarı var. O kişi değerli meslektaşımız, abimiz Ahmet Külekçi. Sessiz sedasız değil göstere göstere, risk ala ala çok anlamlı işlere imza atıyor. Her ne kadar gereken desteği almasa, gerekli sahiplenme olmasa da o inatla işine odaklanmış durumda. Doğu ve Güneydoğu ile Karadeniz arasında kurulan kardeşlik ve sevgi köprüsü onun sayesinde öylesine güçlendi ki anlatamam.

Bu proje kendi içinde birçok yeni projenin doğmasına ve ön ayak olmasına vesile oldu. Hayatın giderek normalleştiği Doğu ve Güneydoğu’da gerçekleşen kardeşlik buluşmaları sayesinde dayanışma ve kaynaşma ruhu pekişiyor. Son bir yıl içinde o kadar güzel işler oldu ki... 10 Kasım 2016’da şehit olan Trabzonlu kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün hayali ve vasiyetini yerine getirmek için yola çıkan Ahmet Külekçi Mardin’den, Trabzon’a Bitlis’ten Artvin’e, Muş’tan Giresun’a, Bingöl’den Gümüşhane’ye doğunun her yerine kardeşlik köprüleri kurdu. Buralarda çok güzel faaliyetlere imza attı. Gezilere öğrenci, öğretmen, muhtar, esnaf, dernekler, ev kadını toplumun her kesiminden insanlar katılım gösterdi. İçişleri Bakanlığının himayesinde şu aralar “Biz Anadoluyuz” projesi gündemde.

Biz Anadoluyuz projesi 21 ilde 15 yaş altı gençlerimizi hedefliyor. Öğrenciler farklı illeri geziyor, burada 3 gün misafir ediliyor. Biz Anadoluyuz da çok anlamlı ve değerli. Fakat kardeşlik projesi de yarım kalmamalı, devam etmeli kanımca. Doğu ve Güneydoğu ile kurulan kardeşlik köprüleri kısa zamanda etkisini gösterdi. Bunda en büyük katkı elbette Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ait. Sayın bakan yürekli ve samimi bir gayret içinde gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.


Son bir ay içinde Trabzon’u Van’dan ve Bingöl’den şehit aileleri ve yakınları ile Muş’tan da 30 muhtar ziyaret etti. Gelen misafirlerin ağırlanmasında Ahmet Külekçi üzerine düşeni yaparak her türlü özveride bulundu Aralık ayı başında ise Mardin’in 300 bin nüfuslu Kızıltepe ilçesinde “Hamsi Festivali” gerçekleşecek. Ortahisar Belediyesi tarafından organize edilen festivalle bir ilke imza atılacak. Çok büyük ve anlamlı bir organizasyon için gerekli hazırlıklar devam ediyor.

Terör bu ülkenin en büyük belası. Bu belaya karşı tepyekün bir mücadele içinde olmalıyız. İşte bu mücadelenin bir ayağı da bu tür sosyal projeler. Kardeşlik ruhunu en yukarı çekmeliyiz. İçimizden bir kardeşimiz çıkmış bu işlere gönül vermiş emek harcıyor, güzel işlere imza atıyor.

Bize düşen de ona destek olmak, sahip çıkmaktır. Kıskançlığa, hasetliğe gerek yok. 2007 yılında Hrant Dink cinayeti sonrası FETÖ’ye karşı nasıl bayrak açtığına, nasıl mücadele ettiğine ve nasıl mağdur olduğuna ben şahidim. 10 yıldır hala mahkeme kapılarında. “Cinayeti cemaat” işledi diye yazdığında başına neler geldiğini ben bilirim. Ben kendi adıma her zaman kendisine kefilim. Bırakalım bu uğurda çalışanların önü açık olsun. Bırakalım da iş yapsınlar. Son söz: “İyi ki varsın! Teşekkürler Ahmet Külekçi.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap