SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İttifak açıklamaları

İttifak açıklamaları

02 Şubat 2019 Cumartesi - 09:19








İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Koray Aydın ile uzun bir sohbet yaptık. İttifaka ülke çapında çok önemli isimler önererek yerel seçimlerde iddiasını ortaya koydu. “Yerel seçimlerle gelenler yerel seçimlerle birlikte gidecektir. Bu gidiş 1989 yerel seçimlerinde ANAP oyları %21.75’lere düştükten sonraki hale çok benziyor. O seçimlerde Keçiören Belediye Başkanlığını kaybeden, hemen ray değiştirerek bir başka partiden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, Ankara’yı parsel parsel sattığı için zorla istifa ettirilen Melih Gökçek’e AKP’yi savunmak kalmıştır. Kendilerine ait yaygın kanallarda ‘Biz ne yaptık, neden Tayyip Erdoğan’a bu ceza’ diyor. Tabii farkında olmadan partisinin oylarını en az 5 puan aşağı çekiyor.”

“İstanbul için Ekrem İmamoğlu son doğru tespittir” diyen Bakan Aydın, şunları söyledi: “Hemşehrimiz diye demiyorum ama Beylikdüzü’nde çok güzel hizmetler yaptı, birlik ve beraberliği sağladı. 5 yıl önce orayı kaybeden AKP bugün aday bulmakta zorluk çekmiştir. Ne olursa olsun geri almak mümkün değildir. Ankara’ya eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi aday gösteren zihniyet şimdiden kaybetme korkusunu yaşamaya başlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ilk kez seçilmiyor, halen Seferihisar Belediye Başkanıdır.

Bu arkadaşlar acaba yeni mi duydu? Bak buradan hatırlatıyorum, 29 Mart 2014’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemeyen Binali Yıldırım bu ülkeye başbakan olmuştur. Başbakanlık kapanınca önce Meclis Başkanı oldu, sonra da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştur. Burayı da kaybedince pek yakında tartışılmaya başlanan Cumhurbaşkanlığına aday olur diye düşünüyoruz ve kesinlikle bekliyoruz. Yarış o zaman daha renkli ve heyecanlı olacaktır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Prof. Dr. Atakan Aksoy son derece hazırlıklı, çok önemli projelerle bu milletin huzuruna çıktı. Birçok ilçede iddialıyız ve kazanacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap