SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İstiklale düşman!

İstiklale düşman!

22 Kasım 2018 Perşembe - 09:44








İstiklal Savaşını yapan Müslüman Türk’ün karşısındaki;

Yunanlıyı, İngiliz’ı, İtalyan’ı, Fransız’ı, Ermeni’yi, Rus’u haklı gören!

Zahir;

İstiklâl Mücadelesi’nin lideri Atatürk’e düşman!

İstiklâl Marşı’nın yazarı Mehmet Akif’e düşman!


İstiklâlin insanın tabii yaşama hakkı olduğunun savunucusu Necip Fazıl’a düşman!

Zahir; insanın özündeki istiklâle hasım da birileri her nedense bunu görmek, görse anlamak, anlasa da kavramak istemiyor!

 

EN ÇOK KİME YARADI?

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Yaşar İbaş’ın, “TMO ve FKB’nin piyasa olması üreticiye yaradı” açıklamasını okuyunca, ister istemez; “Onlardan daha çok kime yaradı?” sorusunun cevabını beklemek aklıma gelmedi değil!


 

HAYRET ETMEDİM!

Moloz’da fasılalı yanan turuncu işarette vızır vızır geçen arabaların arasından yolun karşısına geçmek için ilk fırlayan adamın topal olmasına!

Hacıkasım kavşağında kırmızı yanarken, araç seyrekliğinde karşıya geçenin insan, yeşilin yanmasını bekleyenin köpek olmasına!

 


KARADENİZ DAHA NEYİ ANLATSIN?

Bayramları mümkün olduğunca memlekette geçirmeye çalıyorum... Her gittiğimde biraz daha grileşmiş, biraz daha betonlaşmış, biraz daha doğallığından kopmuş Karadeniz'de...

Şurası kesin; Bu ülkenin en hızlı çirkinleşen bölgesi Karadeniz ve de özellikle Doğu Karadeniz... İller ve ilçeler birbirileriyle yarışıyorlar adeta...

Samsun'dan sahile indiğinizden itibaren Sarp'a doğru hep aynı manzara... Birbirine yaslanmış yüksek binalar... Aceleye getirilmiş, birçoğu sıvasız bırakılmış yapılar, yeşilden arındırılmış alanlar ve kültürden nasipsiz merkezler...

Köyler ve yaylalar da hızla onlara ayak uyduruyor... Gurbette biraz para bulunduktan sonra içinde en fazla yılda 10 gün kalınan şatafatlı büyük evler, beton saldırısından nasibini alan yaylalar...


Servet AVCI-Yeniçağ Gazetesi

 

BU CAMİ DE EN ÇOK

CENAZE NAMAZI KILINIR!

Cemaat fazlalığı nedeniyle, beton kubbelere olan ihtiyacın had safhada olduğu Trabzon’da (!), Beşirli kavşağındaki dört yol arasına inşa edilen camiye ulaşmak şimdilik zor. Ulaşım için alt ve üst geçitlerin yapılmasından başka çare yok.


İnşaatı devam eden camiyi de haklı olarak meslektaşımız haber yaptı. Televizyondaki ana bültene de;  “Trabzon”da olup bitenler” başlığı ile haber oldu.

Haberin en ilginç yanı da, çevre sakinlerinden birinin, 4 bir yanı araçların vızır vızır işlediği karayolu ile kaplı cami için yaptığı tarif idi: “Bu konumdaki bir camide en çok cenaze namazı kılınır!”

 

SANTA’NINKİLER; NE SINIRMIŞ BE?

Savaşla veya barışla, öyle veya böyle devletlerin bile sınırları değişiyor.

Ama, fiziki haritada Gümüşhane’ye, sosyal hayatta ise Trabzon’a bağlı olan “Gökyüzüne Saklı Kent” olarak da tarif edilen Santa’nın kaderi bir türlü değişmiyor, değiştirilemiyor!

Tam tamına 70 yıldır da bu karmaşa sürüp gidiyor.

Sanki, Gümüşhane ile Trabzon iki ayrı ülkenin sınırları içinde de, böyle bir karar savaşa sebep olabilir endişesi taşınıyor galiba!

 

1000 İBADET; 1001 İHANET!

Referansı, kaynağı ve dayanağını ahlaki ilkeler ile dini kaidelerden alan doğrularla, alimin ki (bilen), cahilinkinden (bilmeyen) 1000 kat hayırlı ibadet (sevap) sayılıyor ise, bugünkü gibi tam tersini yapması halinde ise 1001 kat ihanet (günah) ediyor demektir!

Örneğin; “Yolsuzluk hırsızlık değildir” demek gibi!

 

 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap