SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İŞTE BURAK BU!

İŞTE BURAK BU!

10 Aralık 2017 Pazar - 09:18








Alınan 17 puanda Burak Yılmaz'ın imzası var.

7 maçın 5'inde takımını galibiyete taşırken, ikisinde berabere kalmasını sağlayan golleri attı.

Neden mi bunları yazdım?

Burak Yılmaz'ın transferi gündeme geldiğinde, söylenmedik söz, yazılmadık yazı kalmamıştı.

Yaşından tutun, aldığı paraya kadar her şey konuşuldu. Sosyal medyada aleyhinde yazılan yazıları ise gündeme getirmiyorum. Trabzonspor öyle bir hale geldi ki, Burak Yılmaz atıyor, Trabzonspor kazanıyor. Burak Yılmaz atıp, Trabzonspor kazanınca camiada bayram havası esiyor. Bir gerçeğin altını çizmekte fayda olduğunu düşünüyorum.


Bir kere Burak Yılmaz Trabzonspor için kıymetli ve önemli bir oyuncudur. Bunu herkes böyle bilsin. Aldığı paradan söz edildi. Attığı gollerle alınan puanları hesapladığınızda, Trabzonspor bugün zirve yarışının içerisinde var ise, alınan galibiyetler sonucu kasaya giren parayı da hesapladığınızda, Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'a ne kadar katkı sağladığını daha iyi analiz etme şansı yakalarsınız. Burak, kendisi hakkında negatif düşünenlere, attığı gollerle cevap vermeye devam ediyor. İyi ki alınmış.

Gelelim maça...

Skor tabelasına bakıyorsunuz tabelada 30'lık net skoru görüyorsunuz. Ve ardından biliyorum şunu diyorsunuz: Trabzonspor'a bak, ne oynadı? İyi futbolun karşılığı 3-0'lık bir galibiyet aldı. Hayır, bir gerçek var ki Trabzonspor oynamadan kazanıyor. Dün de Kasımpaşa maçında oynamadan, üstelik net bir skorla kazandı.

Bu kez şunu diyeceksiniz:

Önemli olan üç puan değil miydi?


Buna cevap evet olur.

Önemli olan üç puan ve alınan bu puanlarla ligin zirvesine doğru tırmanmaktır. Ben açıkça Trabzonspor'da sahada şunu görüyorum: Sanki telaş içerisinde ve acele edici bir halde oyun kurgusunu yapıyorlar.

Böyle olduğunda ne isabetli bir pas yapabiliyorlar, ne de üretkenlik adına varyasyonlar gerçekleştirebiliyorlar. Bu anlamda Onazi oynaması gereken bir oyuncu ama bakın pas yüzdesine, saç baş yoldurur durumda.

Bir de Rıza Çalımbay'ın Burak ve N'doye ikilisini oynatmadaki ısrarını anlamıyorum.

Kaç maçtır oynuyorlar olmuyor. Neden Burak-Rodallega ikilisine şans vermiyor? İşte her şey apaçık ortada değil mi?


Burak attı, sonrasında oyuna Rodallega dahil oldu. Sonucunda skor hemen 2-0 oldu. Eeee o zaman bir de bu ikiliyi denemek doğru bir karar olmaz mı?

Denese Trabzonspor ne kaybedecek ki? Sonuç olarak, Trabzonspor 4 maçtır kazanıyor. Topladığı puanlarla zirvede açılan makası daraltmaya devam ediyor.

İlk yarının kalan son iki maçı da kazanıldığında, öyle zannediyorum ki, Trabzonspor devrenin sonunda puan cetvelinde iyi bir yerde olacaktır.

Bordo-Mavililer oynadıkları oyunla belki tat ve zevk vermiyor ama topladıkları puanlarla taraftarlarına ve camiasına heyecan veriyor. Bakıyorum herkes, şampiyonluk yarışının içerisinde biz de varız söylemini sesli şekilde seslendirmeye başladı. Haydi hayırlısı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap