SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İşçi ve memur emeklisine enflasyon haksızlığı

İşçi ve memur emeklisine enflasyon haksızlığı

04 Ocak 2019 Cuma - 09:53








Pür dikkat işçi ve memur emeklisi açıklanacak enflasyon rakamlarını bekliyordu. Yeni yılda maaşlar ne olacak acaba diye düşünen emekli yine hüsrana uğradı. Bu kadar rakamlarla oynanmaz ki. Enflasyon düştü deniliyor. Ben buna inanmadığımı kafadan söyleyeyim.

İşçi, memur emeklisine yansıyacak artışlara sıra geldi mi enflasyon rakamları birden düşüyor ne hikmetse. Buradan işçe ve memur emeklilerine sesleniyorum. Kendilerine sıra gelince yüzde 26’dan başlayan zammı reva gören anlayışın işçe ve memur emeklisini mağdur etmesini umarım unutmazlar.

Ülkemizde işçi ve memur emeklisi hep ezilen kesim oldu. Yüzde 20’ler üzerinde civarında zamları peş peşe sıralayan hükümet sıra emekliye geldi mi bu kesime sırtını dönmekten imtina etmiyor. Tekrarlıyorum emekliler verilen bu zam karşısında sandıklar kurulduğunda tepkisi koymaz ise sonrasında ise hiç kimse şikayet etmeyecek.

Milyonlarca işçi memur emeklisi yüzde 10 zam alacak, beyler çıkıp bunun normal zam olduğunu söyleyecek, emeklilerde buna inanıp alkış tutacak öylemi. Kim alkış tutarsa yarın acıda demeyecek. Çöken ekonominin altında inim inim inleyen emekliyi bu kadar mağdur etme hakkı kimde var Allah aşkına. İyi ki seçim var asgari ücrette yüzde 26 zam yapılıyor, emekliye yüzde 10 hani bunun neresinde adalet, hakça paylaşım var.

Bu zam emekliye yapılan en büyük haksızlıktır. Bir yıl boyunca enflasyon rakamları zirve yaparken son iki ayda inişe geçti ne hikmetse. Şimdi ekonomide başarı naraları atılacak. Endekste yer alan gruplardan, çeşitli mal ve hizmetlerde %0,78, sağlıkta %0,62, lokanta ve otellerde %0,31 ve alkollü içecekler ve tütünde %0,16 artış gerçekleşmesi göz ardı edilecek.


Ülkemizde 12 milyonu aşkın emekli var. Bu artıştan memnun olan var ise yaslansın arkasına çayını yudumlasın, olmayan var ise demokratik haklarını kullanarak tepkisini gösterirse kimsede sesini çıkarmasın.

Açıklanan enflasyon ile işçi ve memur emeklisine yapılacak zam oranı tam anlamı ile komik. Bu komiklik karşısında rakamları olumlu, emeklinin aldığı maaşı kim normal buluyorsa onları vicdanlı ile birlikte Yüce Yaratanımız la baş başa bırakıyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap