SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Hızlı Tren İle 2023’e

Hızlı Tren İle 2023’e

19 Aralık 2018 Çarşamba - 09:00








Vah benim ülkem vah. Ankara’da yaşanan tren kazası sonrası tutuklanan makas görevlisi, “Ben bu işin eğitimini almadım” diye ifade vermiş.. 9 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciadan 10 gün önce, kazanın yaşandığı hattın üzerindeki Polatlı’da seyir güvenliği için hayati önemdeki, traverslerle makasları bir arada tutan büyük vidaların sıkıştırılması yani “burajı” işinin ihalesine çıktığı öğrenildi.

Bu iki iddia, yaşanan kazanın vahametini göstermekte. Bu kaza ile birlikte insanların aklında acaba bugüne kadar yapılan ihaleler ve yatırımların arkasından hangi kazaları ve yıkımları göreceğiz diye bir düşünce geliyor.

Yazık günah be devletin paraları heba oldu. Çorlu’da ki tren kazasının hesabı sorulmadan, bu kaza ülkemizde güllük gülistanlık gösterilen işlerin ne kadar eksik ve temelsiz olduğunu göstermekte. Bu kaza her şeyi alt üst etti ne güzel de vidaları sıkılmamış raylar, eğitim almamış makasçı ile 2023’e hızlı tren ile gidiyorduk dimi.

ELEKTRİK FATURALARI

Milletin aklı ile dalga geçiliyor. TBMM’de bu faturalar ile ilgili tartışma yaşanıyor, örnekleme asgari ücret üzerinden veriliyor. Yok o tarihte şu kadarmış, bu tarihte bu kadar olmuş. Soğan fiyatları sorulsa acaba hangi örnek verilecekti.


Milletin cebi delik beyler cebi. Mutfaklarda yangın var. Enflasyon aldı başını gidiyor, siz hala asgari ücret üzerinden ekonomiyi konuşuyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına bu kadarda milletin aklı ile dalga geçmeyin.

TASARRUF VARMIŞ!

Ülkemizde işsiz sayısı 4 milyona yanaştı. Son yılın en kötü rakamı ortaya çıktı. Bu yetmezmiş gibi ekonomide büyümenin örneği gösterilen sanayi üretimi de azaldı. Yaşamını ekonomik çöküş içinde krediye endeksleyenler borç batağına saplandı. Kredisini ödeyemeyenlerin sayısı tavan yaptı, ödemeyen çekler ise yüzde 60 oranında arttı.

Tasarruf diye ortalık yakıldı, gelin görünkü ortada ne tasarruf var, nede önlem. Bütçe açığı aldı başını gidiyor 11 ayda açık 54.5 milyara çıktı. Örtülü ödenekten yapılan harcama ise 1.6 milyarı buldu. Ekonominin ne kadar kötü olduğunu gösteren birkaç örnek bunlar, kim bilir daha nerelerde açık var.

Neyse canım sizler işi öğrendiniz, açık mı var, kesin faturayı millete, siz kendi maaşlarınaza yüzde 26 zam yapın.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap