SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > HUGO RODALLEGA!

HUGO RODALLEGA!

10 Aralık 2017 Pazar - 09:26








Burak Yılmaz demiyorum! Burak Yılmaz'ın yaptığı ortada, kalitesi ortada, taşıdığı yük ortada, performansı ortada. Bir de katkı sunduğu 17 puanlık maçlardaki ferdi mücadelesi ortada... Evet Rıza hocam, yetki sende, oyun sistemi sende, futbolcu analizi ve de tercihi sende, düşüncelerine de saygı duymak bizde. Bilirim ki hiçbir hoca futbolcusunu yaptığı hatadan ötürü uzun süreli cezalandırmaz. Bilirim ki her teknik adam kulüp menfaatlerini düşünürken ana tema olan futbolcularını da bu birlikteliğin içinde tutmayı amaçlar. Bu konuda mutabık olduğumuzu düşünerek şimdi Kasımpaşa maçına gelelim...

Son maçları oynayarak kazanıyoruz, oynamayarak veya Trabzonspor'a yakışan oyunu sahaya yansıtmadan kazanıyoruz. Adı futbol, her şey var da...

Bırakalım Kasımpaşa maçını, o da kolay maç değildi.

Belki de ilk golü onlar bulsalardı durum daha başka olurdu. Bizler onları, onlar bizleri seyrederken ilk yarının uzatmalarında yine sahnede kral, golü bulan biz olduk. Motivasyonunu kaybeden Kasımpaşa oldu.

Bizde Burak vardı, onlarda yoktu. Onur'un da hakkını yemeyelim; 1-0'dan sonra rakibi sevindirmedi, yani umutlandırmadı. Sahada futbol adına seyredilecek göze hoş gelen varyasyonlar, organize pas yüzdesi yüksek ataklar yokken sadece maçın son bölümünde soluk rengine, skora etki eden goller vardı. 3-0 kazanmaktan daha güzel ne olabilir?


Her takım fikstürü delmek için sahaya çıkmıyor mu? Lakin bir gerçek de var! İddia ediyorum bu ligde Burak arkası Rodallegalı bir Trabzonspor'un gol atamayacağı hiçbir takım yoktur. Aksine bu ikilinin oynadığı maçlarda hiçbir rakip takımın defansı oyuna katkı anlamında kolay kolay oyuna çıkamayacaktır.

Bu işin diğer boyutudur ki futbolun yeni sistemi sahanın her yerinde olmayan futbolcuyu kabul etmiyor.

Onun için Rodallega hem takım hem de Burak Yılmaz için önemlidir. Hoca oynatmasa da müsabaka başlangıcından bitimine kadar teknik adamın düşünceleri içinde olmalıdır! Kasımpaşa nasıl istediyse öyle oynadı, ellerinden gelen de buydu.

Trabzonspor'un yarışta ben de varım demesi için öncelikle ayak seslerini duyurması adına bu maçın skoru hayli önemliydi, önemli olmasına da devre arasından sonraki maçlarda bu oyunla bonuslu maçlar oynayabilir miyiz oynayamaz mıyız işte işin en önemli konusu budur.

Onun içindir ki bu yazımın başlığı tek başına "HUGO RODALLEGA'DIR". Zira hem oyun anlayışında doğru anlamda gittiği yeri, duracağı yeri bilebilen, çabukluğu, anında karar verebilen bir de fiziki gücü ile Trabzonspor'a hazır olarak gelen tek futbolcudur. Aynı düzeyi yakalamış 4-5 futbolcu daha olsaydı sorun yoktu,


Trabzonspor şimdiden zaten zirvenin ortağı idi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap