SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Hollada'nın utanç tarihi;

Hollada'nın utanç tarihi;

03 Mart 2018 Cumartesi - 06:25








Sömürdüğü ülkelerin, kan ve gözyaşları üzerine kurulan bugünün 17 milyonluk soyguncu devleti Hollanda, tarihte yaptığı katliamlardan utanmadan; Türk milletini yapmadığı “Ermeni Soykırımı” ile suçlayarak asıl kendi kirli, katliamcı ve sömürgeci tarihini saklamaya çalışmaktadır.

Hollanda, Afrika ülkeleri Fildişi Sahili, Gana, Güney Afrika, Angola, Namibya ve Senegal'de birçok sömürge kurdu. Sömürge bölgelerinde yaşayanları katleden Hollandalılar, bu insanların büyük bir kısmını da, Amerika ve Avrupa kıtalarına köle olarak kaçırdılar.

Amerika kıtasından Asya'ya, Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar birçok bölgede sömürgesi olan Hollanda, Afrika kıtasının birçok ülkesini yıllarca kullandı.

En eski sömürgelerinden biri olan Gana'ya 16. yüzyılda giden Hollandalılar burada bulunan başta altın olmak üzere yeraltı madenlerini sömürdüler. Gana'da 1642 yılında inşa ettikleri “Elmine Kalesi” ile de Gana'dan Amerika ve Avrupa kıtalarında binlerce Afrikalıyı köle olarak kaçırdı.

Namibya sahillerine 1793 yılında gelen sömürgeci Hollandalılar, ülkenin en gözde limanı olan “Walvis Bay” Limanı'nı ele geçirdiler ve burada yaşayanları katlettiler.


Diğer birçok Avrupa ülkesinden daha önce Afrika'da koloni kuran Hollanda, Güney Afrika'ya ilk gelen sömürge ülkesi olma özelliğini taşıyor. Hollandalılar, 1652 yılında “Hollanda Doğu Hindistan Şirketi’ni” kurarak sömürge bölgelerindeki çalışmalarını artırdılar ve Ümit Burnu'nda bulunan “Cape Town” kentinin temellerini attılar.

Güney Afrika'daki Hollandalı sayısı 1652'de sadece 90 kişiyken bu sayı 1795 yılında 16 bine ulaştı. Aynı yıl Hollandalılar tarafından bu ülkede köleleştirilen Güney Afrikalı sayısı ise 16 bin 839'a yükseldi.

Güney Afrika'yı köle ticaretinde merkez olarak kullanan Hollanda, özellikle Cape Tovn’da topladığı köleleri gemilerle Amerika ve Avrupa kıtalarına götürdü. Tarihçilere göre, 1795 yılında Cape Tovn’un nüfusunun üçte ikisi kölelerden oluşuyordu.

Hollanda'nın Afrika'daki sömürge izlerinden en bilineni Khoikhoi halkına yönelik katliamları oldu. Ateşli silahlar ile Khoikhoi kabilesine saldıran Hollandalılar binlerce Afrikalıyı öldürdüler, evlerine ve arazilerine el koydular, köle olarak kaçırdılar ve bölgedeki doğal kaynakları sömürdüler.

Hollanda tarafından tarihte yapılan insanlık suçlarına bir göz atacak olursak;


1740'ta Hollandalı koloni askerleri, bugün Jakarta'da bulunan Batavia sahil kentinde 10-12 gün içinde 10 binden fazla yerli Çinliyi katletti!

Kuzey Amerika'daki ilk Hollanda kolonisi 1615'te Fort Nassau'da kuruldu. Hollandalılar ilk başta daha karlı olan kürk ticareti ile uğraştılar. 1640'dan itibaren bölgede Hollandalı yerleşimcilerin sayısı arttıkça yerli Kızılderili katliamı da artmaya başladı!

Hollandalı yerleşimciler kendilerine sığınmak isteyen yerleşimcileri katlettiler. 5-6 yaşındaki çocuklar annelerinin kucaklarından alınarak parçalandı. Bazılarını alevlere, bazılarını ise nehirlere attılar!

9 Aralık 1947'de Hollanda sömürge birlikleri bugün Java adasında bulunan Rawagede köyünde silahsız 430'dan fazla kişiyi katlettiğini görürüz!

Daha dün; Nisan 1992'de Bosna Hersek savaşı başladı. Sırplar Boşnakların elindeki bölgelere yönelik saldırıya geçti. BM Srebrenitsa'yı güvenli bölge ilan etmiş olmasına karşı Hollanda Barış gücü askerinin varlığı katliamı önlemedi. Sırp ordusu 6 Temmuz'da Srebrenitsa'ya girmesiyle iki gün içinde katliam başladı. 5 gün içinde 8 binden fazla Bosnalı Müslüman soykırıma uğradı.


Kendi sömürgeci meclisinde, modaya uyarak, Türkiye’yi katliamcı olarak ilan eden Hollanda; iddia ettiği katliamla ilgili bir tek delil sunabildi mi? Kendisinin masum insanları katlederek doldurduğu toplu mezarlardan, Anadolu’da bir tane gösterebildi mi? Kendisinin sömürdüğü onlarca devlet gibi; Türk milletinin tarihte sömürdüğü bir tek devlet gösterebilir mi? Bununla ilgili bir tek istatiksel delil ortaya koyabilir mi?

Siz ey Avrupalılar! Hepiniz aynısınız, siciliniz insanlık suçları ile katliamlarla, sömürgecilikle, soykırımı ile masum insanların ırz ve namuslarına saldırı ile dopdolu iken; Tarihin en şanlı, en merhameti, en asil, en kahraman, en mütevazı ve Allah dostu olan Türk milletini “soykırım yapmakla” suçlamak ne haddinize! “Erkek erkeğe” ve “kadın kadına” evlenmeyi medenilik sayan siz ey alçak zihniyetler; sizin çamurunuz bizim üzerimizde tutmaz!

Boşuna uğraşmayın!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap