SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Hayat boyu eğitim!

Hayat boyu eğitim!

21 Aralık 2018 Cuma - 12:02








Bir çiçeği sularken ona hayat veririz. Minik bir yüreği hayata hazırlamak da buna benzer. O hayata ne kadar güzel hazırlanırsa geleceği de o kadar parlak olur. Hayat bize  sunulan en güzel armağandır. Bir şeyler üretebilmek ve yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Gelişmiş ülkeler gelişmişliklerini eğitim faaliyetlerine yaptıkları yatırımlarla sağlamışlardır. İyi bir gelişim için eğitim şart. İnsan doğduğu andan itibaren eğitim alır ve hayatının her evresinde bu eğitim devam eder.

Dünyaya geldiğimizde nasıl davranmamız gerektiğini, ihtiyaç duyduğumuz faaliyetlerin nasıl gerçekleşeceğini, emeklemeyi, yürümeyi, konuşmayı ve nasıl besleneceğimizi ailemizden öğreniriz. Eğitim ilk önce ailede başlar. Aile içerisinde sergilenen tavırlar, konuşmalar, davranışlar ve yapılanlar her çocuğa bir şeyler öğretir. Aile yapısı çocuğun kişilik oluşumu üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Daha sonra yaşımız ilerledikçe eğitim kurumlarında eğitim almaya devam ederiz.

Aldığımız eğitimler sayesinde hayata, insanlara, doğaya, canlılara, dine, dile, bilime, matematiğe ve çeşitli faaliyetlere karşı bilgi  sahibi oluruz. Her insan aldığı eğitimle birlikte kendini geliştirmeye başlar ve alınan eğitimin kapsamına göre geleceğini şekillendirir. İyi bir gelecek için alınan eğitimin nitelikli olması çok önemlidir. İnsan iş hayatına atıldığında da yeni bir şeyler öğrenmeye devam eder.

Eğitim hayatın her alanında vardır. İnsanlar doğduğu andan itibaren ölene kadar eğitim almaya devam ederler. Ömrümüzün sonuna kadar yaşadıklarımızdan ders alır ve tecrübe kazanırız.

TRABZON İLK SIRADA


Ülkemizin geleceğini oluşturacak olan yavrularımıza iyi bir eğitim almaları için her birey mücadelesini ortaya koyuyor. Çocuklarımızın iyi eğitim alması için hepimiz gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Çocuğumuz bir elbise istese öteleriz; yalnız, 'Okuldan bir kitap isteniyor dendi mi?' gereken hassasiyeti gösteririz.

Trabzon bu yıl LGS'de Türkiye birincisi oldu. Trabzon'da bu manada emeğini ortaya koyan bütün eğitim camiamızı kutluyorum. Başta Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve arkadaşlarının çalışmalarını yakından biliyorum. Sayın Köse'nin iki yıldır verdiği uğraşa bizzat şahidim. Ekip olunca başarı da kaçınılmaz oluyor. Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon merkezinin yükünü çekiyor. Yani öğrenci yoğunluğu Ortahisar’da. Büyükşehir Yasası ile yeni bir müdürlük kuruldu. Yeni kurulan müdürlük eğitimde başarı çıtasını her yıl daha yukarılara taşıdı.

Başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse olmak üzere, şube müdürleri Süleyman Adıgüzel, Cemil Karakaş, İdris Meral, Sezai Mısır; özel büroda Mustafa Akyüz, Gülşah Toksoy'u ve hummalı çalışma yürüten bütün okul öğretmenlerini kutluyorum. Okuldaki eksiklikleri tamamlamak için kapısını aşındırmadıkları kurum kalmadı.

Burada eğitim adına en büyük teşekkürü de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç hak ediyor. Eğitim denildiğinde hiçbir fedakârlıktan kaçmadığına eğitim camiası şahittir. Ortahisar'da öyle ortaokullar var ki, adeta kolej gibi eğitim veriyor. Bu okullardan bir tanesi de Yeşiltepe Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Okulu... Bu okul LGS'de Trabzon'da birinci sırada. Başta okul müdürü İbrahim Soysal'ın ortaya koyduğu azim ve gayreti takdir etmek gerekir. Disiplin, azim özveri başarıyı getirdi. Okuldaki tüm öğretmenlerin çabası, gayreti de takdire değer. Mehmet Akif Ersoy gibi okullarımızı çoğaltmamız gerekir. Diğer okullarımız da bu okulumuzdaki başarıyı getiren eğitim anlayışını ve yönetim sistemini kendilerine örnek almalı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap