SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Giresun’un Başkanı…

Giresun’un Başkanı…

22 Aralık 2018 Cumartesi - 09:56








31 Mart 2019 yerel seçimlerine az bir zaman kaldı. Giresun’da CHP’nin adayı mevcut başkan Kerim Aksu olurken, AK Parti’nin adayı Av. Aytekin Şenlikoğlu oldu. Giresun’un başkanı bu iki isimden biri olacaktır. Diğer parti adaylarının çok fazla iddiası yok. Zaten görünen köyde kılavuz istemez.

Bu seçimin kazananını tahmin edebilmek için öncelikle adayların siyasi kimliklerinden ziyade profillerine ve kişiliklerine bakmak gerek. Zira Giresun’da yerel seçimlerde kişi, siyasetin üstündedir. Önceki iki seçimde bunu gördük. İktidarın tüm gücüne rağmen, Giresun’da iki kez üst üste seçimi kazanan tek isim olan Kerim Aksu bunun göstergesidir. Sayın Aksu Belediye Başkanlığı görevinde de siyasi kimliğini bir tarafa bırakıp herkesin başkanı olmaya özen göstermiş ve partizanca yaklaşımdan uzak durarak gördüğü sevgi ve ilgiyle başarılı bir şekilde görevini sürdürmüştür. Tabi muhalefet belediye başkanı olarak, Giresun’a gelmesi gerekli yatırım ve hizmetlerde zayıf kaldığı noktalar olmuştur. Ama buna rağmen Giresun da Belediyecilik anlamında önemli hizmet ve yönetime imza atmıştır diyebiliriz. Sürekli halkın içinde ve ağırlıklı olarak sosyal projelerle Giresun’a en iyi hizmeti vermenin çabası içinde olan Başkan Aksu, yeni dönemde de göreve istekli. Yarım kalan işlerini tamamlamak ve Giresun’un hak ettiği belediyecilik hizmetlerini daha da ileri götürmek için Giresunlulardan destek istiyor. “Ben Giresun’un başkanıyım” diyen Sayın Aksu, “Başkanlık makamına oturduğum andan itibaren siyasi kimliğimi dışarda bırakıyorum. Benim için tüm Giresunlular aynıdır. Benim partili ya da başka partili olmaları önemli değil. Zaten onlar içinde öyle olduğu için Giresun tarihinde ilk kez koltuğa iki kez üst üte oturabilmiş bir belediye başkanıyım. Benim Giresun rüyam daha bitmedi. Yarım kalan ve tamamlamak istediğimiz birçok proje daha var. Bunları da tamamlamak için bir dönem daha Giresunlulardan yetki istiyorum. Zaten bu şehri biz Giresunlularla beraber yönetiyoruz. Onların istek ve talepleri her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu böyle olmaya da devam edecek. Zamanımın büyük kısmını Giresunluların içinde geçiriyorum ve onları çok seviyorum. Onlarda beni evlatları gibi görmeye devam ettikleri sürece bu görevde kalacağıma inanıyorum” diyor.

Başkanın bu özellikleri konusunda diyecek bir şey yok. Gerçekten halkın içinde ve Giresun için bir şeyler yapabilmenin çabası içinde olduğunu her an hissettiren bir başkan.

Diğer taraftan AK Parti’nin adayı Sayın Aytekin Şenlikoğlu’da, Sayın Aksu’nun karşısına çıkarılabilecek en iyi aday oldu. Gerek kişiliği gerekse siyasi tecrübesi ile en az Kerim Aksu kadar Giresunluların kendisine yakın hissedebileceği ve sevgisini kazanabilecek bir isim. En önemlisi de iktidar gücünü arkasına alarak Giresun adına büyük hizmet ve yatırımları hayata geçirebilecek vizyonda olması. Altyapı da çevre illere göre biraz geride kalan Giresun’un bazı kesimlerinde hala doğalgazın olmaması, atıksu arıtma tesislerinin olmaması, kültür sarayının bulunmaması, yoğun trafik gibi önemli sorunları var. Giresun’un Sayın Şenlikoğlu ile eksik hizmet ve yatırımlar konusunda hızlı bir ivme kazanacağını söylemek yanlış olmaz.

Her iki adayın da kişilik ve güç anlamında donanımı yüksek. Şimdiden kim kazanır söylemek güç. Ama her iki aday da kazandıktan sonra Giresun’un başkanı olacaktır…


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap