SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ferfore 11TL'den fındık alıyor

Ferfore 11TL'den fındık alıyor

14 Ağustos 2018 Salı - 10:31








errore firması 52 randuman fındığı 11 TL'den alacağına dair açıklama yaptığı söyleniyor. Bizce bu rakam oldukça düşük ve maliyetleri karşılayacak rakamdan çok uzak. Hesaplarımıza göre fındık fiyatlarının en az 15-16 TL olması gerekiyor. Bu rakam bile üreticinin kâr etmesi anlamına geliyor. Bu rakam üreticinin zarar etmemesi için en düşük taban fiyatı. 15 TL'den azına fındık almak üreticinin zarar etmesi demektir. Çünkü yıllık enflasyon % 15 olarak açıklandı. Diğer yandan TÜFE ve ÜFE'de de sürekli yukarı çıkan bir endeks söz konusu. Hâl böyleyken Ferrore'nin 11 TL'den fındık alacağını açıklaması ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla bağdaşmıyor. Artık fındık üreticilerinin tahammülü kalmadı. Sürekli zarar ediyor. Üreticilerin bazıları maliyetleri karşılamadıkları gerekçesiyle ya fındık bahçesini kaderine terk ediyor ya da fındığını başkalarına toplatıyor. Devletin derhal araya girip fındık taban fiyatını açıklaması gerekiyor. TMO'nun hâlâ fındık fiyatlarını açıklamamış olmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Eğer fındık üreticileri spekülatörlerin oyuncağı haline getirilirse bundan herkes zararlı çıkar. Özellikle de siyasi sorumluluğu bulunanlar.

FAKİR FUKARA DOLARINI BOZDURUYOR YA İŞADAMLARI?

Ülkemizde dolar terörü yaşanıyor. Dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri doların tırmanması için ellerindeki bütün imkanları kullanıyorlar. Her daim fırsat kollayan bu çevreler şartların olgunlaşmasıyla birlikte ekonomiye son darbeyi indirmek için dört bir koldan saldırıya geçti. Bu konuda halkımıza büyük görev düşüyor. Özellikle işadamlarına, futbolculara ve gelir durumu iyi olanlara... Bugüne kadar bu ülkenin imkanlarıyla servetinize servet kattınız, devletten milyar dolarlık ihaleler aldınız. Şimdi devletimize karşı vefa borcunuzu ödeme vakti. Kasalarınızdaki dolarları bozdurun ve bunları piyasaya sürün. Bu devlet ne yaptığınızı gayet iyi biliyor. Bütün hesap hareketliklerinizi dikkatlice inceleniyor.

TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKSİNİZ!

Dar gelirli vatandaşlarımız dolarlarını bozdurmak için döviz bürolarının önünde kuyruk oluşturmuşken sizlere ne oluyor? Bu ülkeden milyarlarca lira para kazanıp, bu parayı yurtdışına çıkarırsanız ve yatırımlarınızı yurtdışına kaydırırsanız, Türk milleti sizi affetmez. Ekonominin her türlü müdahaleye açık olduğu bir dönemde paranızı güvenli limanlara taşıma derdine düşerseniz biliniz ki, bundan en büyük zararı sizler göreceksiniz. Servetlerini ve yatırımlarını yurtdışına kaçıran işadamlarına sesleniyorum!.. Tarihe kara bir leke olarak geçeceksiniz. Unutmayın, her şeye rağmen dönüp dolanacağınız yer Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkatli kolları olacaktır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap