SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Fatih Keleş ve Nazım Dalkıran

Fatih Keleş ve Nazım Dalkıran

11 Ocak 2018 Perşembe - 06:55








Fatih Keleş, küçük yaşta Nazım Dalkıran'ın mütevazı salonunda boksa başladı. Burada kendisinin ve Nazım'ın büyük gayretleriyle, sırasıyla, amatörde minikler yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde, Türkiye içinde kısa zamanda başarı elde edip, Türkiye standartlarının üstüne çıkarak ileride sanki profesyonel boksa geçeceğini adeta gösterircesine başarılara imza atmıştır.

Amatörde elde ettiği başarıları süreç ilerledikçe, artık Türkiye ile sınırlı kalınmasını az görerek, yurt dışı başarılar elde etmek için antrenörü Nazım Dalkıran'la yoğun çalışmalar sonucunda, Avrupa devletlerinin de çok değer verdiği Büyükler Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak, aynı zamanda Türk boks tarihinde ikinci bir sporcu olarak tarihe geçmiştir. Fatih ve antrenörünü kutlar, başarılarının devamını dilerim.

Bu genç sporcu, amatör bokstaki başarısını az görerek, büyük düşünmeye başladı ki, profesyonel boksör olmaya karar verdi. Bence de isabetli karar vermiştir. Onun da göstergesi başarıdan başarıya koşuyor. Profesyonel boksta başarılı olabilmek için, Fatih gibi amatör boksta iyi bir başarı kariyeri de elde etmiş olup profesyonele geçmesi, başarıları da beraberinde getirir. Zaten amatör boksta kayda değer bir başarısı olmayan boksör, profesyonele geçerse, profesyonelde birkaç acemi boksörle maçlar yapar ve fakat birkaç maç sonrası, asıl boksu bilenlerle karşılaştığında ağır bir yenilgiyle boksa veda eder. Bunun örnekleri dünyada çoktur.

Amatör futbolda başarı gösteremeyen bir futbolcunun profesyonel olduğuna şahit oldunuz mu? O halde, sporcu kesinlikle amatörde iyi bir altyapı alarak başarılı olursa, otomatikman artık kendisine amatörlük yetmez, profesyonel olur. Yukarıda  da belirttiğim gibi, Türk boks tarihinde amatör boksa Fatih KELEŞ ikinci bir sporcu olarak Avrupa Büyükler Şampiyonluğunu kazanan bir sporcudur. Bu azimle, bu çalışma disipliniyle çok çalışma değil, bilerek çalışmayla amatör boksta olduğu gibi, profesyonel boksta da büyük başarılar elde edeceğini umuyorum. Tekrar kendisine başarılar diler, Allah (C.C.) yar ve yardımcısı olsun.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap