SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Farabi'de dertler bitmiyor!

Farabi'de dertler bitmiyor!

10 Ocak 2018 Çarşamba - 06:10








Sağlık her şeyin başı...

Sağlık olmadan hayatın bir anlamı ve tadı yok.

Allah kimseyi çaresiz ve dermansız bırakmasın.

Değerli okurlarım Trabzon’da özel veya devlet hastaneleri konusunda sizlerden zaman zaman yaşadığınız sorunlar konusunda mesajlar alıyorum.

Bu mesajlarınızı, talep ve şikayetlerinizi mutlaka ilgili makamlarla paylaşıyorum bundan şüpheniz olmasın.


Şikayetlerin yoğunlaştığı hastanelerimizden biri de şehrimizin gözbebeği konumundaki Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi.

KTÜ Farabi Tıp Fakültesi sadece Trabzon bazında değil bölgemiz açısından çok büyük önem arz ediyor. Her gün yüzlerce hasta ve hasta yakının akın ettiği bir hastaneyi kontrol altında tutmak öyle kolay değil elbette.

Samimi, özverili, gayretli davranışları elbette takdirle karşılıyoruz.

Ama gelen şikayetleri, tepkileri ve talepleri de göz ardı edemeyiz.

İşte tam bu noktada önceki gün bir hasta yakınımız bir paylaşımda bulunmuş.


Aynen yayınlıyor; yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum:

“Değerli Ahmet Bey hastam yaklaşık 20 gündür Farabi yoğun bakımda hastam yatıyor. Hastam obez ve mevcut yataklara sığmıyor. Çok şükür maddi imkanım var ve hastam için karyola ve havalı yatak siparişi verdim. Ancak herkes bu şartlarda olamayabilir. Türkiye de herkes zayıf mı? İnce mi? Devlet niçin bu konuda tedbirli davranmıyor?

Yoğun bakım ünitesinde çok sayıda hikaye dönüyor. 

Hastamız hastane enfeksiyonu kaptı diyorlar. Bunda hastane yönetiminde olduğu kadar hasta ziyaretçilerinin de payı var. Her refakatçi illa da hastaları öpmek istiyor. Hemşireler uyardığı halde hastayı görür görmez adeta saldıran insanlar var. Ayrıca hasta olduğu halde örneğin grip nezle gibi ziyarete gelenler var. Bu da bir kültür meselesi!

Aslında paylaşmak istediğim o kadar çok konu var ki şimdilik başlık halinde sıralayabilirim:


1- Yoğun bakım ünitesinde mikrop kırıcı klimalar var mı? 

2- Hasta yakınları koridorlarda bulunan kırık dökük koltuklarda yatıp kalkıyor hatta yere karton serip yatıyorlar. En azından bekleyen refakatçiler için bir dinlenme odası masa koltuk mini bir TV gazete dergi  konulamaz mı?

3- Hasta hakları doktor bilgilendirme odası var ama hiç açıldığını kullanıldığını görmedik. Biz ne yapıp edip bilgi alıyoruz ama bazılar sorumlu doktoru hiç görmediğini söylüyor.

4- Hijyen ve temizlik. Tuvaletler korkunç. Cumartesi ve pazar günü refakatçilerin beklediği alanlar hiç temizlenmiyor. Dönüşümlü temizlik işçisi çalıştırılamaz mı?

5- 150 kg üstündeki hastalar tomografi için Akçaabat Haçkalı Baba hastanesine gönderiliyor. Çok büyük risk içeriyor.  Koskoca Tıp fakültesi acaba bu anlamdaki teknolojik cihazı alacak bütçeye sahip değil mi?


Yani bir gün ziyaretçi gibi gelin ve bekleyin gözlemleyin diye öneririm

Hasta yakının sitemini ve haklı eleştirisini köşemden gündeme taşıdım.

Farabi bizim hastanemiz. Yanlışı ile doğrusu ile sahip çıkmalıyız...

Umarım yaşanan her olaydan ders çıkarır gerekli önlemleri bir an önce alırız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap