SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Enerji Tasarrufu Haftası

Enerji Tasarrufu Haftası

25 Ocak 2018 Perşembe - 07:39








Enerjinin gereği kadar bilinçli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla her yıl ocak ayının ikinci haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Kayıplarının engellenmesi için halkımızın bilgilendirilmesi sağlanır. Radyolarda, televizyonlarda bu konuyla ilgili bilgiler verilir, okullarda enerjinin önemi anlatılarak tasarruflu kullanılması söylenir.

Geçmişte insan gücüyle uzun zaman harcayarak yaptığımız işler artık gelişen teknoloji sayesinde, daha kısa sürede yapılabilmektedir. Evimizdeki televizyon, buzdolabı, elektrikli süpürge, çamaşır makinası, bulaşık makinası gibi makinalar hayatımızı oldukça kolaylaştırır. Otobüs, otomobil, tren, tramvay, uçak, gemi gibi araçlar ulaşım imkanlarımızı arttırır. Traktör gibi araçlar çiftçilerin kısa zamanda çok iş yapmalarını sağlar. Kullandığımız araç ve gereçlerin, giyeceklerimizin hemen hepsi fabrikalarda makinelerle üretilir. Ancak artan enerji ihtiyacımızı karşılayamadığımız için kalan ihtiyacımızı yabancı ülkelerden almaktayız.

Bugün ülkemiz, güneş ışığından doğal enerji olarak faydalanabilecek konumda olan ülkeler arasındadır. Son yıllarda bu enerji türüyle ilgili çalışmalar artarak devam etmekte ve ülkemizin güneş enerjisinden daha etkili biçimde faydalanması için çok çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Petrol ise ülkemizde yeterli miktarda bulunmadığından yarısından fazlası diğer ülkelerden alınmaktadır.

Ülkemiz günlük yaşamında önemli bir yeri olan enerjinin başka ülkelerden alınması ekonomimiz için ağır bir yüktür. Enerjinin yetersizliği ulusal ekonomimizi ve günlük yaşantımızı olumsuz etkileyeceğinden dolayı tutumlu kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

Unutmayalım ki; en ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Enerjide tasarruf en basit tanımı ile aynı işi daha az enerji ile yapmaktır. Enerji Tasarrufu Haftası'nda öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulamayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Enerji konusunda yapılacak en küçük tasarrufla bile ülke ekonomimize katkıda bulunuruz.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap