SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Emeklinin maaşı

Emeklinin maaşı

19 Mart 2019 Salı - 09:21








Türkiye’de 13 milyon civarında emekli var. Yaşanan ekonomik sarsıntıda en fazla etkilenen bu kesimin derdine derman olacak bir söylemi duymuyoruz. İşçi, memur, çiftçi  ve emekli bu ekonomik çöküşün altında ezilip gidiyor.

Emekliler ayakta kalmak için kılı kırk yararken maaşlarını hafta sonuna denk geldiği için alamayanlar var. Ödeme günü tarihi cumartesi yad pazara geldi mi maaş yok. Ya arkadaş o gün maaşını alacak emeklinin parasına el koymak neyin nesi acaba.

İnsanın aklına bir gecelik iki gecelik faiz hesabımı yapılıyor diye gelmiyor değil. Seçim meydanlarında kül bırakmayan iktidar partisinin etkin ve yetkin isimleri bunu bilmezler mi, duymazlar mı acaba. Torunun maaşını çekmek için gönderen emekli eli boş döndüğünde sizleri nasıl yad ediyor bir düşünün.

Öğlede kendisi gidiyor kartını atıyor yine boş çekiyor, bir umut akşama gidiyor yine yok yine yok. Allah aşkına bu nasıl bir uygulamadır sorarım size. Millette devletin alacağı oldu mu vakit geçirmeden yakasına yapışıyorsunuz, emeklinin maaşına sıra geldi mi hafta tatili diyorsunuz.

Milyonlarca emeklinin maaşını geciktirerek ya faiz elde ediyorsunuz, yada bilerek yapıyorsunuz. Sistem falan filan demeyin milleti de güldürmeyin. Emeklinin nedir çektiği. Bir kuruş zam verirsiniz, onu da zamanında ödemezsiniz. Hafta sonu ayağına emeklilerin maaşını edememek hangi aklın ürünü acaba? Sizde haklısınız emekliler haklarını arama adına ses çıkaramaz nasıl olsa, onlar bu toplumun en sessiz kesimidir, nasıl olsa haklarını arayan yok, soran yok.


Emeklinin bir günlük yada iki günlük maaşını ödemeyip repoya yada faize mi yatırıyorsunuz.  Bu kadar emekli ezilmez be kardeşim. Ömrünü çalışarak geçiren bir insanın ayda bir eline geçen para fındık kabuğunu doldurmuyor sizde onu gününde ödemiyorsunuz. Çok mu zor be kardeşim ödeme gününü sistematik olarak ayarlamak.

Sonuç itibarı ile emekli yine mağdur, yine itelenen, yine hor görülen bir topluluk olarak ezilmeye devam ediyor. Kim ne derse desin emekli için iktidarı da muhalefeti de emeklinin insanca yaşaması adına kimsenin kılı kıpırdamıyor. Birde emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız var ki onların sorunu ayrı bir çözüm bekliyor. Bu tablo karşısında ne gelen var, ne giden. Siz bilirsiniz her şeyin ilacı zamandır.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap