SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Eğitim…

Eğitim…

25 Ekim 2018 Perşembe - 09:11








Yaşanan sıkıntılar, sorunlar ve yanlışlar karşısında her şeyin başı eğitim demeyen yoktur. Eğitim demek sadece okuma yazma öğrenmek değil, her alanda donanımlı birey olarak topluma ve ülkeye kısaca insanlığa faydalı olmak demek.

Her diploması olanda eğitimli mi sayılır derseniz oda tartışılır. Gelelim ilk 500 üniversite arasında yer almamamıza. Nasıl alınacak, üniversitelere siyaset köküne kadar bulaşmış, baksanıza Danıştay Öğrenci Andı kararı aldı, iktidar saldırısına uğradı. Üniversiteler farklımı. Böl parçala, küçült sonra ülkede üniversite sayısı arttı de, sonrada başarı bekle.

Eğitimin birde üniversite öncesi var. Bana çıkıp diyebilir misiniz her eğitim öğretim döneminde müfredat erozyona uğratılmadı. Her dönem farklı müfredat, olmadı yeniden denilerek eğitim dünyası allak bullak oldu. Öğretmen tayinlerinden tutunda, müdür atamalarına, kapatılan okullar, değiştirilen isimlere varıncaya kadar eğitimin ayarı ile oynanmayan yeri kalmadı.

Hatırlayalım, ülkemizde yaşanan olaylar arasında kaynayıp giden Sayıştay’ın Denetim raporunda öğretmen ihtiyacı ile ilgili ortaya çıkan çarpıklığı. Ülkemizin 153 bin 640 öğretmene ihtiyacı var iken Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirmeyi planlayamaması nedeniyle 41 bin 654 öğretmen ihtiyaç fazlası gözüküyor böyle bir eğitim sistemi öğrencileri üniversiteye nasıl hazırlayacak ve hangi donanımla gönderecek. Durmadan değişen müfredatla başarı beklemek hayalden başka bir şey olmaz.

Yukarıda belirttiğim planlama yanlışı nedeniyle birçok öğretmenimiz atıl kalırken, birçok bölgemizde öğretmen ihtiyacı karşılanamıyor. Bu nedenle hem kaynak israfı, hem de ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde etken olan eğitim hizmetleri etkin bir şekilde sunulmadığı Sayıştay raporu ile gözler önüne serilmiş durumda.


Bu rapora kimse ilgi göstermiyor. Gösteren olursa da iktidar tarafından lafla azarlanır gibi yerden yere vuruluyor. Gerçeklerden korkmamak gerek, korkmadığımız sürece ve eğitimde üniversiteye hazırlanan çocuklarımız için şimdi 5 yıllık planlama yapılıyor. Sormak gerek acaba kim 16 yıldır iktidarda. Demek ki bugüne kadar yapılanlar fiyasko ile sonuçlandı ki 500 içerisine bir üniversitemiz giremedi, inşallah bu müfredatla ilk 100 gireriz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap