SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Doğu Türkistan'ın sesini duyun beyler!

Doğu Türkistan'ın sesini duyun beyler!

21 Aralık 2018 Cuma - 12:09








Doğu Türkistan Meclis Başkanı Seyit Tümtürk gazetemizi ziyaretinde, birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Çin’de yaşanan drama Türkiye olarak sessiz kalmanın bedelini bu bölgedeki Uygur Türkleri ödemeye devam ediyor.

Doğu Türkistan’da neler mi oluyor? Müslüman kardeşlerimizin sahip olduğu camiler yıkılıyor, toplu ibadet, oruç yasaklanıyor, Kur’an kursları kapatılıyor. Bölgeye yerleştirilen Çinliler Müslümanları taciz etmeye devam ediyor. Evlerine zorla yerleştirilen Çinliler Müslüman kardeşlerimizin namusuna el uzatıyor. 

Tüm bu gelişmelerin vahametini anlatırken insanın içi ürperiyor. Doğu Türkistan’daki Müslüman kardeşlerimizin yükselen feryatlarına ülke olarak neden sessiz kalıyoruz? Çin ile ekonomik çıkarlar mevzu ise yerin dibine batsın böyle çıkar.

Milyonlarca Türk’ü cezaevlerinde ölüme mahkum eden bir ülkenin yarattığı bu erozyona sessiz kalmak vicdanları hiç mi sızlatmıyor?


Tümtürk’ün dediği gibi Filistin namusumuz ise Doğu Türkistan iki kere namusumuzdur.

İki milyon metrekareye yaklaşan yüz ölçümü ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin en geniş idari bölgesi olan Doğu Türkistan (Sincan Uygur Özerk Bölgesi), sözde özerk bir cumhuriyete sahip olsa da Çin'in baskıcı ve aşağılık politikaları ile yıllardır zulüm altında.

Yaşanan bunca zulmü duymamak, akla Doğu Türkistan Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün dediği gibi, “Haksızlık karşısında suskun kalan şeytandır” sözünü getiriyor.

Gelin bu kardeşlerimize sahip çıkmakta geç kalmayalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap