SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Cumhuriyetimizin dayanağı milletimizdir

Cumhuriyetimizin dayanağı milletimizdir

29 Ekim 2017 Pazar - 09:30








Bir işte başarıya ulaşmak için her şeyden önce azimli olmak ve kendine güvenmek şarttır. Öncelikle şu hususu unutmayalım ki; tarihimizde büyük zaferler kazanmış bir kumandan, hür ve bağımsız bir devlet kurmuş yüce bir önder olan Atatürk’ün “Zafer, zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayan ve muvaffak oldum diyebilenindir” sözü, her zaman rehberimiz olmalıdır...

Lütfen, şapkamızı önümüze koyup bir düşünelim... Dışa avuç açan genellikle dışa bağımlı olan bir ülkenin, gerçekte bağımsız olabilmesi nereye kadardır? Kendine güvenmek, kendi yetenek ve gücüne inanmak, yüksek moralli olmak gerekir. Azmetmek, kararlı olmak, kendine yetmek, hür ve bağımsız olmanın olmazsa olmaz koşullarıdır.

Bu minval üzere hareket etmek, bu yolda yürümek kararlı ve azimli insanlarla ve yönetimlerle olur. Karşılaşılan güçlüklere karşı hazırlıklı olmak, kuvvetli olmanın gayreti içinde olmak zorunluluğumuz vardır. Bugün yürüttüğümüz terörle mücadelede kendi gücümüzün dünden çok daha üst düzeyde olduğunu görüyoruz.

Son yıllarda savunma sanayimizin gelişmesi, yerli ve milli silahlarımız ve milli istihbaratımızla yürüttüğümüz mücadele millet olarak moralimizi yükseltmiştir. “Hiçbir zaman hatırımızdan çıkmasın ki; Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister...” Atatürk’ün bu sözleri bize yol göstericidir.

Cumhuriyetimizi korumak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet olarak varlığımızı sürdürmenin sırrı; birbirimize kenetlenerek, birlik ve bütünlüğümüzü dünyaya gösterebilmekte aranmalıdır. Güçlü millet, güçlü devlet olmamızın gereği budur...


Cumhuriyeti yaşatacak tek güç, politikacının ve yurttaşların siyasal ve ahlaki değerlerine dayanan kamu yararı düşüncesidir. Çeşitli insanlık dışı yol ve yöntemlerle o kirli yüzünü gösterenler, çeşitli entrikalarla terör örgütlerini üzerimize salıp bizleri boyun eğdirip itaat etmeye zorlayarak ülkemizin gelişmesini engelleme entrikaları çevirme devri artık eskilerde kaldı...

Doksan dört yıllık Türkiye Cumhuriyeti devleti, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkaracak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmiştir. Yetişen nesiller el ele, gönül gönüle, vatan ve millet aşkıyla yoğrulmuştur. Bilinmelidir ki; her yönüyle hür ve bağımsız bir TC devleti, dışardan gelecek tüm tehdit ve tehlikelere karşı koyacak güce sahiptir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap