SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Çimento yine gündem

Çimento yine gündem

05 Haziran 2018 Salı - 06:57








Turizmde büyük beklentilere mazhar olan Trabzon’un en önemli sorunlarından biri görüntü kirliliği. Bunu gidermek yerine soruna yenilerinin eklenmesi üzücü. Yıllardır kanayan yara olarak gözümüze çarpan çimento fabrikası nihayet taşınıyor. Uzun uğraşlar sonucu şehrin merkezinden taşınan çimento fabrikası yeni yerinden ötürü sorun olmayı sürdürüyor.

Evet, çimento fabrikası için seçilen yerin doğanın tam ortasında olması başta çevre sakinleri olmak üzere çevrecileri kızdırmış durumda. Onca yer dururken çıkıp fabrikayı yeşilin tam kalbine hançer gibi saplamak çimento fabrikasını yine gündem yaptı. Yeni fabrikanın teknoloji sayesinde eskisi gibi çevreye zararlı olmayacağı ifade edilse de her ne olursa olsun rahatsız edici bir yanı olacağından çevre sakinleri fabrikanın yakınlarında olmasını istemiyorlar.

Böyle sorunların yaşanmasının en büyük nedeni bu tür organizasyonların ben yaptım oldu mantığıyla yürümesi. Normal şartlarda bu ve buna benzer projeler için taraflı tarafsız bir ekip kurulsa, uygulanacak projeler ince elenip sık dokunulacağından hiçbir sorunla karşılaşacağını düşünmüyorum. İşte böyle bir ekibin ne kadar gerekli olduğunu gösteren en küçük örnek. Değirmendere'yi Arafilboyu'na bağlayan köprünün hemen ortasında limandan yükselen bir deponun çatısının o güzel manzarayı kesen yüksekliğine ne demeli? Ben diyecek bir şey bulamadım, siz söylerseniz sevinirim…

Bu ve buna benzer örnekleri saymak mümkün. Ama biz istiyoruz ki bu tür yanlış işlerin tekrarlanmaması.

***


Telefon yağmuruna tutulduk

Kalkınma ve Konaklar mahallelerinde yaşanan otopark sorunu hakkında yazım için telefonum susmadı. Başta mahalle sakinleri olmak üzere işletme sahipleri bu keşmekeşliği ortadan kaldıracak bir hamle bekliyor. Yalnız, bu hamle öyle geçici, suni değil, gerçek anlamda sorunu ortadan kaldıracak projeler bekleniyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi kurulacak ekip bu tür yatırımların boşa gitmemesini sağlayacağı gibi kalıcı kılacaktır. Eğer bir proje yapılacaksa projenin içeriği orada yaşayanlarla paylaşılırsa iş amacına ulaşır diye düşünüyorum. Bu arada çevre düzenlemesi de yapılan yatırımlara uygun olursa lezzetine doyulmaz. Evet top sizde, artık güldürün vatandaşın yüzünü. Kalın sağlıcakla…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap