SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > CHP’de genç liderler

CHP’de genç liderler

25 Aralık 2017 Pazartesi - 07:30








Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet ederken acaba kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de düşünmüş müydü?

Ömrü vefa etseydi, “yeterli” diyerek kenara çekilir, gençlerin önünü açar mıydı?

Cevaplarını bilmediğimiz zor sorular.

CHP liderini arıyor mu? Halk bilir.

Tarihsel süreçte CHP’deki liderlere baktığımızda genç iki lider var. Birisi 38 yaşında Samsun’a inen Mustafa Kemal Atatürk, diğeri 34 yaşında Çalışma Bakanı, 47 yaşında CHP Genel Başkanı, 48 yaşında Başbakan olan Bülent Ecevit.


Kemal Kılıçdaroğlu 69 yaşında; Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin.

Türkiye başbakanlarına bakalım;

Demirel başbakanlık koltuğuna 41 yaşında oturdu. Özal başbakanlık makamında demokrasiyi devir teslim alırken 56 yaşındaydı. Çiller, Yılmaz ve Erdoğan, başbakan olduklarında tesadüf olacak üçü de 49 yaşındaydı.

Trabzon Sosyal Demoktrat Halkçı Parti (CHP) Belediye Başkanlarına bakalım;

Yıl 1989, Trabzon Merkez-Atay Aktuğ 44 yaşında, Tonya-Ali Koç 41 yaşında, Beşikdüzü-Mehmet Gözaçan 47 yaşında, Çalköy-Hayri Samasti 37 yaşında, İskenderli-Faruk Aydın 32 yaşında, Akçakale-Ali Türen 26 yaşında, Darıca- Mehmet Kocabaş 39 yaşına. Yaş ortalamaları 38.


Dünya liderler ve peygamberler tarihine baktığımızda benzer yaş ortalamalarını görüyoruz. Yazacağım, yerim yok. Sizi de yormak istemiyorum. Günümüzde Cipras, Makron, Justin... Şirketlerde CEO’lar aynı. Levent Çakıroğlu 48 yaşında Koç Holding CEO’su oldu.

ABD önceki dönem başkanı 56 yaşındaki Barack Obama Chicago Üniversitesi’nde yeni görevini şöyle açıklıyor: “Yeni görevim, genç liderleri tespit etmek ve güçlendirmek olacaktır.”

Bu söz ve düşünce CHP’de ne çok kişiye yakışıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap