SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Cemal Enginyurt ihraç edilir mi?

Cemal Enginyurt ihraç edilir mi?

31 Ocak 2019 Perşembe - 09:32








Önce, halk arasında “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” sözünü hatırlatalım. Sonra da sözü güncelleştirip, Türk siyasetine ve seçimlere, ille de MHP’ye uyarlayarak, “Doğru söyleyeni MHP’den kovarlar” diye değiştirsek nasıl olur? Hoş, söz konusu Türk tipi siyaset olduğunda tüm partilerde doğrular pek revaçta olmuyor ki! O yüzdendir ki, genellerin yerel seçimlere yanlış müdahalesini beğenmeyen doğru adamlar ya istifa ya da ihraç ile birer ikişer tasfiye olmuyorlar mı? Neyse, biz gelelim MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt için taşıdığımız endişeye! Sayın Enginyurt’un; “Tayyip Erdoğan sayesinde seçim kazanma devri bitti” başlığı ile gazetede yer alan açıklamasını okuyunca, Cumhur İttifakı’na halel getirdiği gerekçesiyle “MHP üst yönetiminden tepki alır, belki de ihraç edilir” ihtimali aklımızdan geçmedi değil! Öyle ya, sen Cumhur İttifakı’nın AK Partili adaylarına seslenip, bir de ardına; “İşsizlik almış başını gidiyor. Gençlerimiz gurbete göçüyor. Evlilikler boşanma hadisesi ile karşı karşıya kalıyor. Geçim sıkıntısı insanları kavgacı yapmış. İnsanların ruh yapısı bozulmuş. Esnafımız kan ağlıyor” diye kara bir tablo çizersen ihracı göze almışsın demektir!

İHRAÇ ANTİ, İSTİFA DEMOKRATİK...

Hiç uzatmaya, evelemeye gevelemeye; ya da “öküzün altında buzağı bulma” misali bir bahane arayışına girmeye hiç ama hiç gerek yok. Söz konusu demokrasi olduğunda ihraçlar antidemokratik, istifalar ise demokratiktir. Dahası istifanın olduğu yerde korku yoktur, ihraç ise tamamen korkunun hakim olduğu karargahlardır.

HÜSNÜ MAHALLİ’DEN ORTADOĞU...

Daha doğrusu Ortadoğu coğrafyasında Müslüman olan, ya da Müslüman diye geçinenler ile onlara destek verenleri tek cümle bölgenin uzmanı Hüsnü Mahalli tek cümle ile özetledi: “Cehalet olmasaydı, 'Her şeyi Allah için yapıyoruz' demek yerine, destek veren ülkelerin 'Allah düşmanı' oldukları görülürdü.”


DAHA ALÇAK KİM OLABİLİR?

Hizmet perdesi altında cahil ve saf Müslüman halkı soyanlardan, tokatlayanlardan, zatı için para toplayanlardan, zengin olanlardan, hizmet paralarını zimmetine geçirenlerden, dini ve mukaddesatı kendi şahsi ikbaline alet ve vasıta kılanlardan daha alçak kim olabilir? Mehmet Şevket EYGİ. Milli Gazete 6 Ocak 2019

ÖFKE İLE ŞİDDET!

Uzmanı diyor ki; “Öfkeli söylemi ve şiddet eğilimi olan herkes tedavi görmelidir.” Bu da tepedekilerin öfkeli söylemleri ile aşağıdakilerin şiddet eğilimlerini akla getiriyor! Eee boşuna; “Hoca yellenende cemaat boca eder” denmemiş ki!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap