SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Çarpıcı Rakamlar

Çarpıcı Rakamlar

15 Ekim 2018 Pazartesi - 09:34








CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Sayıştay Denetim Raporunda öğretmen ihtiyacı ile ilgili edindiği çarpıcı bilgileri basına açıkladı. Karabıyık, norm ve fiili kadroların birbirine yakın olmasına rağmen aynı zamanda hem norm fazlası hem de açığı bulunan kimi bölgeler olduğunu, bu farktan dolayı da öğretmen ihtiyacının dengeli bir şekilde değerlendirilemediğini söyledi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN

Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen görevlendirmesini planlayamamasından dolayı 41 bin 654 öğretmenin ihtiyaç fazlası olduğunu, bu öğretmenlerin ise Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine maliyetinin yıllık yaklaşık 3 milyar 207 milyon 894 bin TL olduğunu söyledi. Karabıyık, İstanbul'da dört öğrenciden birinin öğretmensiz kaldığını, öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmen istihdamı ile karşılandığını kaydetti.

KUTLAMA

Hal böyle iken İstanbul Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gün ve haftaları kutlama programı gönderiyor içinde 29 Ekim kutlamalarına yer vermiyor. Soranlara da program kaymakamlık tarafından gönderildi deniliyor.


Dedim ya Atatürk, İnönü ve cumhuriyet ile sıkıntıları olanların beyinlerindeki düşünceyi fırsat buldukça ortalığa saçmaktan geri kalmıyor. 29 Ekim 1923 yılında Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilanıyla kabul edilen Cumhuriyet coşkusunu yaşama yerine farklı yollara başvurmanın anlamı ne olabilir ki.

Cumhuriyetle derdi olanların aynaya bakıp ‘kendilerine cumhuriyet olmasa idi ben acaba nerede idim, hangi düşüncenin boyunduruğu altındaydım’ sormaları gerekir. Türkiye Cumhuriyetle birlikte büyüdü, gelişti, bugünlere geldi.

OLMAZ BEYLER

Atatürk ve silah arkadaşları bugünlerin daha özgür ve bağımsız yaşanması adına cepheden cepheye koştular. Şehitler verdik ve bir ülkeyi yeni baştan var ettiler. Allah aşkına ülkemizi daha da geliştirmek, büyütmek muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çaba göstermek yerine bu saçmalıklara kafa yormanın kazanımı olmaz beyler olmaz. Bunu bilesiniz.

Sosyal, ekonomik ve kültürel olarak ileri seviyede olan ülkeler konumuna ulaşmak için kahramanlarını, gazilerini inkara yönelmek, onları yok saymakla olmaz. Aksine onlara daha sıkı sarılarak ve çok çalışarak gelinir.


Hele hele eğitimci isen gelecek nesillere daha özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olmamız adına bilgi sunmak için kafa yormak gerek. Her gün sil baştan yapılan eğitim müfredatına ayak uydurmakta zorlanan eğitim camiasına ileri hedefler gösterme yerine kahramanları unutturma yoluna gitmekle kazanım elde edilemeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap