SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Çalışan gazeteciler günü

Çalışan gazeteciler günü

10 Ocak 2019 Perşembe - 09:35








Evet bugün 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü 10 Ocak 1961’den beri düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür .Gazetecilerin fikir işçisi olarak haklarının düzenlendiği 212 sayılı yasanın kabul edilişinin yıl dönümüdür.

Bu yasa ile gazetecilerin sosyal hakları güvence altına alınmıştır.Çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.

Her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerin yani muhabirlerin her türlü tehdit ve yıpranma ile karşı karşıya kaldıklarını herkes söyler de onların ekonomik ve sosyal imkansızlıklarını dile getirmez. Onun için 10 Ocak benim için buruk bir günün kutlamasıdır.

Bu sektörün uzun süredir içerisindeyim;değişen bir şeyi hala göremedim değişeceğini de artık inanmıyorum. Çünkü dünyada baş döndürürcesine gelişen sosyo-kültürel ve teknolojik gelişme ile birlikte insanların yaşam tarzı ve geleceği bakış açıları da sürekli değişmektedir.Eskiden teknoloji bu kadar yabancılaşmamış iken sanki daha mutlu ve iyimserdik gibi geliyor bana.

Evet meslektaşlarım fedakar çalışmalarınızdan dolayı sizlere sadece kuru kuru teşekkür ediyorum. Ayrıca gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesini , basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılmasını,hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulmasını diliyorum.


Sonuç olarak basının günümüzdeki durumu iç karartıcı tartışmalara neden olurken bizler nasıl bayram yapabiliriz ki?

Ne denli sıkıntı ve engel olsa da; basın hürdür hür kalacaktır.

GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap