SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BÜYÜK KÖY TRABZON’UN 62. PROJESİ

BÜYÜK KÖY TRABZON’UN 62. PROJESİ

08 Mart 2018 Perşembe - 07:00








Sayın Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 9 yıldır Trabzon’un sorunlarını 61 projede toplayarak halkın karşısına çıkarırken bakar kör olmuş vatandaşlara da Trabzon plakası üzerinden ince siyaset yaptı. Bunun tek sebebi Trabzonspor’a gönül vermiş taraftarların oylarına gaz lambası yakmayı adet edinmiş olmasıdır. Gümrükçüoğlu hala bu anlayışta devam ederken; şimdi büyük köy de sacın öteki ayağı olacak öyle mi? Öyle değil!

9 yıllık davranış biçimi ki Trabzon’da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hariç seçilen tüm belediye başkanları Trabzonspor’a katkı anlamında ellerinden geleni yapmışlardır.

Sorun eski yöneticilere, sorun eski başkanlara, sorun taraftarlara...

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzonspor’un neresinde olmuştur diye sorun. Hangi katkıyı sunmuştur diye sorun. Ben söyleyeyim bazı maçlarda sıcak havalarda protokolde yerini almış ‘gel keyfim gel’ ile bir an önce Avni Aker’in yıkılmasını bekleyerek yerine yapılacak AVM’lerin hayali ile yatıp kalkmıştır!

***
ŞEHRE KÜÇÜK GELMİŞTİR


Hadi allem gullem Boztepe’ye otel yapılıyor bari devletin yolunu otele katmayın onun için imza atarken inceleyin Sayın Cengiz Çolak imardan sorumlu iken kontrol edin! Kültür Bakanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin alındı diye sizlere düşen görevler yok mudur? Kamu malı idrağının ne olduğunu anlatan bir kitap yoktur. oturulan devlet koltuğunda vicdani duyguların tecelli ettiği bir kaynak da yoktur.

Şimdi kamu adına yapılan istimlaklar mı dersiniz, 18. madde yüzünden mağdur olan vatandaşların her gün belediye önünde toplanması mı dersiniz, Damaltı esnafının ağızlarına sürülen Gümrükçüoğlu balı mı dersiniz, haybeye Moloz’a yapılan kamu zararı gibi duran üst geçit mi dersiniz, Genel Sekreter Yardımcısına bunun için mi yardımcı aldınız mı dersiniz....

Ne dersiniz vallahi bilemem! Ben şunu derim vatandaş olarak Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’a küçük gelmiştir! Şu dünyada ölümlü olduğunu bilen tek yaratık bizler yani insanoğludur. İnsanlar için inanç o kadar önemli ki her türlü kirli emel, para ve iktidar makam hırsı bu örtünün altına saklanabiliyor diye anlatsam bana inanır mısınız? Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Mezarlarımız bu şehirde, anılarımız acılarımız bu şehirde... Eleştiri hakkımı kullanmıyorum sadece gerçekleri kendi vicdanımın ışığında toplum ile paylaşmanın gayreti içerisindeyim. 9 yıldır icranın başındasınız! Kimseye sormadan danışmadan şehir ile paylaşmadan -kısa bir örnekle Polita’da eski cephaneliğin yerine yapılan mesire alanı bu proje kime sorulmuş kim karar vermiş-. Bunca ağacı kesildi. Şimdiye kadar 220 milyon harcandı da bu sırada belediyemiz 18. madde mağdurlarının dertlerine merhem olmayı neden amaçlamadı? büyük köy Trabzon’un, belediyesinin devlete borcu diğer illere göre çok üstte açıklanmışken, verilmesi mümkün olmayan yerlere imar izni verilirken, Sayıştay denetçilerinin denetlemesinde belediye otobüsleri ile alakalı belgeler ortaya çıkmışken ya göremeseydiler ne olacaktı?

 ***

SAĞ OLSUN DUR DEDİ


Sağ olsun Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük köy gibi görünen Trabzon’a yapılacak beton yığınından kurtararak son noktayı koymuştur. Tekrar teşekkürler Sayın Bakan! İki gün önce Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun  Genel Sekreteri Davut Çakır varken Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’ya  belediyenin hukukçusunu yardımcı olarak atamış ne diyelim yetki başkanın! Hayırlı olsun ey Trabzonlu hemşerilerim görüyorsunuz! Var mıdır başka belediyelerde böyle bir atama? Demek ki 9 yıldır çok büyük işler yapmışlar toplum yararına çok çalışmışlar.  Trabzon insanı görememiş olacak ki 61 projeye bir tane daha eklediler hayırlara vesile olsun ne diyelim...

***

YENİ KAPI İSTANBUL’DA KALDI

Hizmet aşkları rengarenk olmuş belediye yöneticilerimizin başta belediye başkanımız olmak üzere! Belediyeye ne Saadet Partili alınmış, ne Milliyetçi Hareket Partili; belediye ağzına kadar bizden sizdenlerle doldurulmuş. Yeni Kapı Ruhu da İstanbul’da kalırken CHP’li demiyorum onlar zaten başkanın aklında hiç olmamıştır. Bu alımlarda eski başkanlardan Asım Aykan da aynı yolu takip etmiş. ‘Diğerleri ne yapmış’ diye bir kere bakmış olsalardı Yeni Kapı Ruhu’nu İstanbul’da bırakmazlardı. Trabzon’un gündemini hep sıcak tutan Sayın Gümrükçüoğlu tarafından hep beklenen, gelir diye yolları gözlenen Sayın Mustafa Akkaya,  imardan sorumlu Sayın Cengiz Çolak ne kadar yorulmuşlar ki tarifi yok.

***


GÜLCEMAL TRABZONSPOR’A DEVREDİLSİN

İşte bir Trabzonspor BJK maçı oynandı Gülcemal’den maçtan sonra taraftarlar bağıra çağıra meydana iki saatte gelmişlerdir. Trabzonspor’u sevme işi belediye başkanının çok ama çok uzağındadır ve taraftarlar da bunu bilmektedir. Trabzonspor’un bu kadar borcun altından kalkması için tek çare Gülcemal’in Trabzonspor’a kalıcı bir gelir olarak devredilmesidir.

Bu konuda da öncü olacak tek isim Sayın Bakan Süleyman Soylu hatta CHP’nin parlayan yüzü Haluk Pekşen ve de Salih Cora’dır.

Diğer vekilleri ben Trabzon’a katkı anlamında bir yerde göremiyorsam vatandaşlar nasıl görecekler?

***


BAKAN SOYLU YANSITACAK

Yapılacak tek şey hep birlikte Trabzon’u büyük köy belediyesi olmaktan kurtarıp layık olduğu büyükşehir belediyesi yapmak için elimizden gelenin ötesinde çalışmaktır.

Eğer Trabzon’un eskisini arıyorsak 9 yılı boşuna geçirmişsek bu gidiş değişecektir. Mutlaka Trabzon makus talihini bir yerde yenecektir. Bütün şehir Sayın Bakan Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki kez yapmış olduğu toplantıya odaklanmışken yakın zamanda Sayın Bakan Süleyman Soylu Trabzon’un geleceğini belirleyecek yeni kararları mutlaka Trabzon halkına yansıtacaktır.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap