SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Bodrum’u örnek alın

Bodrum’u örnek alın

22 Ocak 2018 Pazartesi - 06:55








Hollanda'da düzenlenen 48. Utrecht Turizm Fuarı'na katılan Bodrumlu turizmciler, bu sezon İngiltere ve Hollanda'dan rekor düzeyde turist gelmesini bekliyor.

Bodrum’da düzenlenen fuardan sonuç çıkaran turizmcilere helal olsun. Çalışmaların, yatırımların sonucunu alarak bölgelerinin kalkınmasına destek oluyorlar.

Bizdeki sıkıntı ise kendimizi anlatamamaktan başka turizmi bilmemizden kaynaklanıyor. Düşünürsek her bölgenin kendine göre bir çekim alanı vardır. İşte bu özelliklerimizi cilalamak bir yana turistlere göre yatırım yapılması gerekmez mi? Turizmin dini, milleti, dili, ırkı olmaz. Siz turizmi turizm gibi (Bodrumlular gibi) yaparsanız inanın Trabzon level atlar. Ama tesislerini onlar gibi revize ederseniz, öyle kendinize göre turizm anlayışında ısrar ederseniz tüm yatırımlar çürür gider.

Sürdürülebilir turizm için gerçek keşiflere göre hamleler yapılmalı. Siz öyle istiyorsunuz diye değil, turizm neyi gerektiriyorsa onu hayata geçirmelisiniz.

Bodrum şimdiden yaz organizasyonunu yapıp bitirdi. Şimdi arkasına yaslandı, yazın gelmesini bekliyor.


Bizim turizm işi ise Allah'a kalmış! Böyle mi turizm şehri olacağız? Bence asla olamayacağız.

Laf olsun diye değil gerçekten bu işi seviyorsanız, istiyorsanız gereği neyse onu yapın, ona göre tavır takının. Yoksa lafta kalacaksa o gemi yürümez, benden söylemesi... Kalın sağlıcakla...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap